Arriva vil gerne stoppe i Laurbjerg. Indtil videre har forhindringerne for et trinbræt været utallige. Arkivfoto: Kian Johansen

Arriva vil gerne stoppe i Laurbjerg. Indtil videre har forhindringerne for et trinbræt været utallige. Arkivfoto: Kian Johansen

Forslag:

Venstre vil have kommunen til at betale for trinbræt

Venstre og DF foreslår at Favrskov Kommune selv betaler for et trinbræt i Laurbjerg, efter at transportminister afviser yderligere dialog

Af
Kian Johansen

Trinbræt Det hjalp ikke at Favrskovs byråd bad om et møde med Transportminister Benny Engelbrecht (S), hvor de ville forklare ham hvorfor det er så vigtigt, at Laurbjerg får et trinbræt til 15 millioner kroner.

I sidste uge afviste ministeren både møde og besøg i Laurbjerg.

Det har fået Venstre og Dansk Folkeparti i Favrskov Byråd til at foreslå, at kommunen selv betaler for trinbrættet.

Venstre og Dansk Folkeparti stiller forslaget til byrådets møde i december.

"Det hjalp ikke, at et samlet byråd sendte et protestbrev til regeringen og forligskredsen. Transportministeren afviser endda at holde et møde om sagen," siger borgmesterkandidat Birgit Liin (V) i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at det er vigtigt, at byrådet i Favrskov hurtigt træffer en beslutning, for Banedanmark har allerede sammentænkt genåbningen af Laurbjerg Station i december 2021 med de øvrige baneprojekter på strækningen. Det handler for eksempel om ekspropriationsforretninger, sporspærringer og sporsænkning.

"Alle tekniske og juridiske forhold vedrørende anlægget af stationen er belyst ved Banedanmarks undersøgelser," understreger Birgit Liin.

Byrådet i Favrskov har allerede afsat 5,5 million kroner til projektet næste år, og sammen med Dansk Folkeparti foreslår Venstre, at det beløb nu bliver brugt på at planlægge og detailprojektere stationen. De to partier foreslår videre, at kommunen selv betaler det resterende beløb til anlægsarbejdet, og at udgiften bliver forhåndsprioriteret til budgettet for 2021.

Borgerne i Laurbjerg havde også regnet med, at aftalen om genåbningen af byens station stod ved magt. Foreløbig har borgerne indsamlet 1.600 underskrifter i protest mod regeringen og dens støttepartiers beslutning om at droppe finansieringen af projektet.

Publiceret 09 December 2019 09:15