Dette brev til julemanden er blandt andet oprettet på Facebook. Transportministeren er blevet tagget i det. (Udsnit)

Dette brev til julemanden er blandt andet oprettet på Facebook. Transportministeren er blevet tagget i det. (Udsnit)

Borgergruppe skriver brev til julemanden og går til kamp for trinbræt

Langt over 200 har samlet sig i borgergruppe, der vil tale trinbrættets sag i Laurbjerg. Første aktion er at dukke talstærkt op til tirsdagens byrådsmøde

Af
Kian Johansen

Trinbræt-sagen Der er nu dannet en uformel og upolitisk gruppe i Laurbjerg, efter at forligskredsen og transportministeren har valgt at stoppe anlægget af Laurbjerg trinbræt, fortæller gruppen i en pressemeddelelse.

"Det er en skuffelse for alle, både for vores ungdom og vores ældre, de nybagte forældre med barnevogne, borgere med et handicap, for de studerende, arbejderne og pensionisterne i byen," siger gruppen.

"En station er ekstremt vigtig for os. Det handler om tilgængelighed til sundhedshus/læge, uddannelse, kultur, borgerservice, økonomiske muligheder for både arbejderne og de lokale virksomheder."

Sidst, men ikke mindst, er det en åbenlys sag for CO2-reduktion, mener gruppen.

"Vi er tvunget til at have en til to biler pr. Husstand, hvilket kan undgås hvis vi får bedre adgang til kollektiv trafik. Folk på landet kan være en del af CO2 reduktionen, hvis de får chancen for det. Trinbrættet er vores chance."

Ingen formand

Gruppen har ingen formand eller finansiering.

"Vi er bare lokale borgere der går sammen, vi stoler på hinanden og vores motivation. Vi støtter vores byråd i sagen og supplerer det eksisterende arbejde," lyder det.

200 medlemmer har samlet sig på få dage, og den første arbejdsgruppe mødtes torsdag 12. december. Unge, forældre og bedsteforældre, nytilkomne og længe etablerede, danskere og udlændinge, sad og diskuterede sammen.

Dukker op til byrådsmøde

"Efter det møde er det besluttet, at vi vil fremme tilstedeværelsen til det næste byrådsmøde. Vi har trykket hundredvis af flyers og et dusin frivillige uddelte dem i Laurbjerg og nærliggende landsbyer. Plakater blev hængt i lokale butikker og institutioner," forklarer gruppen sig.

Og så er der skrevet et brev til julemanden for at få den lovede station tilbage.

"Vi beder ikke om medlidenhed fra regeringen blot at de respektere og holde deres løfter angående det trinbræt vi er blevet lovet. Laurbjerg er vant til at stå sammen imod uretfærdighed, ligesom vi gjorde for et par uger siden, da en af os modtog et anonymt brev vedr. en simpel sag om en uklippet hæk," siger gruppen, der lover: "Vi vil være aktive indtil det første tog stopper på Laurbjerg trinbræt."

Publiceret 16 December 2019 06:15