Mixerpulten og musikprogrammet til at styre lyden, er hjertet i Kim Nielsens arbejde som DJ eller speaker under håndboldkampene. Foto: Kian Johansen

Mixerpulten og musikprogrammet til at styre lyden, er hjertet i Kim Nielsens arbejde som DJ eller speaker under håndboldkampene. Foto: Kian Johansen

Kontrakt:

Kim skal styre stemningen under håndboldlandsholdets kampe

Ny håndbold-DJ for Dansk Håndbold Forbund bliver Kim Nielsen fra Hammel, der tænker musik og rytme døgnet rundt.

Af
Kian Johansen

Hammel Arvtageren efter Poul-Erik Jensen, den mangeårige håndbold-DJ fra Grenaa hedder Kim Nielsen.

Den snart 54-årige Hammelit har netop skrevet kontrakt med Dansk Håndbold Forbund, der betyder, at han fra første januar 2020 leverer lyd-grejet til alle håndboldlandskampe på dansk jord. Både herre-og damelandsholdet. Han skal sørge for musikken i hallen og stemningen undervejs.

Chef, DJ og speaker

Kim Nielsen er til daglig produktchef for videodelen hos Siemens. Til februar har han været ansat i 25 år.

I fritiden er han DJ, når Silkeborg-Voel KFUM's damehåndboldhold spiller hjemmekampe og speaker, når håndbold-herrerne fra Århus Håndbold spiller deres hjemmekampe. I øvrigt sammen med Poul-Erik Jensen, der er DJ.

"Det var Poul-Erik der fik mig tilknyttet DHF som speaker tilbage i 2013, dengang var jeg med til at speake de andre landsholds-kampe under EM for herrelandsholdet," husker han.

Kim Nielsen er ny musikansvarlig under håndboldlandsholdenes landskampe i Danmark. Det hele begyndte bag en pladebar i Musikcentret i Hammel. Foto: Kian Johansen

Kim Nielsen er ny musikansvarlig under håndboldlandsholdenes landskampe i Danmark. Det hele begyndte bag en pladebar i Musikcentret i Hammel. Foto: Kian Johansen

Han er også DJ til fester, her hedder firmaet Musikboksen.

Og så er han udlært elektriker. En overgang var han ansat hos Bjerborg El-Service i Hammel.

Gav den gas i Hammel

Karrieren som håndbold-speaker begyndte i Hammel Idrætscenter, tilbage i 2005.

Han var dengang formand for håndbold-afdelingen og sammen med bestyrelsesmedlemmet og makkeren Carsten Georgsen arrangerede de speak, med lys og lyd til hjemmekampene. Der skulle gang i den til glæde for håndboldspillerne på banen.

Så kom Århus Håndbold til Hammel, til en træningskamp i 2010.

"Da kampen var forbi, lokkede de mig ind til Aarhus som speaker, og det har jeg været lige siden," smiler den arbejdsomme Kim Nielsen, der altid tænker i beats, populære sange og tjekker alle mulige musik-apps som Spotify.

Han lægger en del timer i sit civile arbejde, mens stort set hver eneste weekend foregår i en håndboldhal.

"Rytmen i sangene skal kunne klappes. Nogle gange sænker jeg selv hastigheden i rytmen. Og jeg bruger en del tid på at sammensætte de rette sange til en kamp."

Men hvorfor lige dig?

"Jeg tror jeg blev valgt, fordi jeg er god til at kigge på publikum. Hvilke slags mennesker sidder på pladserne i dag. Hvornår er de klar og hvornår skal jeg sætte en sang i gang. Mit job er at gøre folk glade. Det giver mig et kick."

Hammels discjockey

Det hele begyndte tilbage i 1980'erne, da han begyndte at komme i Musikcentret i Hammel.

På et tidspunkt bad Jens Ove Friis, ejeren af pladeforretningen ham om lige at tage over, fordi han skulle på toilet.

"Han fik interessen for plader og musik vakt i mig," erindrer den tidligere kommunemester fra 1981. Jo, dengang Hammels velnok bedste discjockey, der stadig har en kæmpe pladesamling derhjemme.

"Jeg spillede på John's Bodega, Hotel Sika og senere Apollon," fortæller han.

Han blev også den sidste formand for Hammel Musikforening, der skaffede navne som TV2, Gnags, DAD og Niels Hausgaard til 'Grisehallen i Hammel. Den nuværende Hal 4 i Hammel Idrætscenter var oprindelig brugt til grise der skulle sælges.

"Der lå stadig halm, som vi måtte skubbe ud til siderne, griner han ved mindet.

Klar til opgaven

Forberedelserne til en håndboldkamp er mange for Kim Nielsen.

Han skal stå for Final4 28. og 29. december, arrangeret af Divisionsforeningen og bragt på TV2.

"Jeg møder klokken 10 lørdag morgen og er færdig klokken 22 søndag."

Smilet bliver bredt, da han fortæller om det.

"Jeg elsker det at underholde, og at kunne styre stemningen med musik og mit speak."

Han giver et eksempel.

"Hårene rejser sig, når publikum fortsætter med at synge med, efter at jeg har skruet ned for lyden. Det er samme fornemmelse jeg får, når vi skruer ned for lyden under nationalsangen."

Publiceret 17 December 2019 10:30