Omkring 75 personer fra Laurbjerg-området var mødt op, for at høre byrådets diskussion om trinbrættet. Flere af Venstre-byrøddernes indlæg fik klapsalver med på vejen. Foto: Kian Johansen

Omkring 75 personer fra Laurbjerg-området var mødt op, for at høre byrådets diskussion om trinbrættet. Flere af Venstre-byrøddernes indlæg fik klapsalver med på vejen. Foto: Kian Johansen

Skal Favrskov betale trinbræt:

Byråd tøver med spor-skifte

Venstre fik ikke de andre partier med i første trinbræts-hug. Nu vil partiformændene mødes i januar for at afklare hvor meget der kan lade sig gøre.

Af
Kian Johansen

Trinbræt-sagen Skal Favrskov betale for et trinbræt i Laurbjerg.

Det forsøgte Venstre og Dansk Folkeparti at overtale resten af byrådet til under det sidste byrådsmøde i 2019.

Men det endte med at beslutningen venter til midten af januar.

Birgit Liin (V) pointerede, at det ikke nødvendigvis ville koste 20 millioner kroner i alt, at etablere trinbrættet. Hun mente, at det kunne gøres meget billigere, end de tal der har været fremlagt. Desuden har man før besluttet at betale for statslige opgaver, her nævnte hun shunten ved Søften, der skal mindske køerne ved Søften-rundkørslen ud til E45.

Se livestream fra byrådsmødet.

"Da vi kiggede på shunten ved Søften, brugte vi ikke den beregning der var lagt frem, da den beregning havde indlagt nogle store summer i forbehold. Det samme kan gøre sig gældende her," lød det.

Klapsalver i salen

Efter at Birgit Liin (fra Laurbjerg, red.) havde fremsat Venstres forslag om at kigge på en kommunal betaling af trinbrættet, lød der taktfaste klapsalver fra de fremmødte, hvilket fik flere af byrødderne til at kigge op ved den uvante lyd.

Normalt er der nemlig ikke andre end højest to-tre tilskuere til byrådsmøderne. Og de klapper ikke.

Og under byrådsmødet kunne prisen ende helt nede på 8-10 millioner kroner, ifølge Anders G. Christensen (V).

Og det fik Socialdemokratiet til at bløde op.

"Vi skal kigge på det her finansieringsgrundlag til et møde i januar. Hvis det står for troende, at det er 10 millioner, så er jeg med," lød det fra Niels Flade Nielsen.

Hverken Socialdemokratiet, Konservative, Enhedslisten eller SF er tydeligvis helt lune på tanken om et trinbræt før økonomien og lovgrundlaget er på plads, lød det.

"Økonomien spiller en stor rolle, for hvad er der så ikke råd til," lød blandt andet argumentet fra Søren Frandsen (SF).

Borgmester Nils Borring (S) foreslog at gruppeformændene sætter sig sammen efter nytår, for at undersøge om der er politisk opbakning og om det kan lade sig gøre.

" I de svar, vi har fået, har vi ikke set økonomien være et argument. Vi har brug for at få svar på mange spørgsmål. Det fortjener, at alle partier får mulighed for at komme med indspark, sagde Nils Borring på byrådsmødet.

Publiceret 18 December 2019 10:00