De Frie Fagskoler har fået 3,5 millioner kroner til praktisk-faglige camps for folkeskolens ældste klasser. Pressefoto

De Frie Fagskoler har fået 3,5 millioner kroner til praktisk-faglige camps for folkeskolens ældste klasser. Pressefoto Gorm-Branderup.dk

Nordea støtter projekt på Hadsten Fri Fagskole

Sådan får vi flere unge med kokkehuer og værktøjsbælter, lyder buddet fra de Frie Fagskoler, der har fået 3,5 millioner kroner til praktisk-faglige camps for folkeskolens ældste klasser

Hadsten Hadsten Fri Fagskole sætter sammen med landets andre Frie Fagskoler ind i kampen, for at få flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse, fortæller Søren Hougård Nielsen fra Hadsten Fri Fagskole, Linieskolen.

"Hvis de unge aldrig har prøvet at have en hammer i hånden eller lavet mad, kan vi da ikke forvente, de vælger en erhvervsuddannelse." Det var et af budskaberne, da Hadsten Fri Fagskole deltog i en konference i Vejle om praktisk-faglighed arrangeret af Frie Fagskoler.

Camps til de ældste folkeskole-elever

Derfor arrangerer de Frie Fagskoler praktisk-faglige camps for folkeskolens ældste klasser for at skabe større interesse for de praktiske fag. Projektet ”Prøv før du vælger!” udmøntes i en række sjove og praktiske camps for folkeskoleelever over hele Danmark, der skal få dem til synes, at det er sejt at jonglere med gryder, bygge, svejse og mure, drage omsorg for børn og ældre eller udvikle computerspil. Nordea-fonden støtter med 3,5 millioner kroner.

Behovet for håndværkere, kokke, sosu-assistenter og unge i spil og it-branchen har aldrig været større. Eksperter og politikerne har talt om det i en årrække, og selvom der fra politisk side er iværksat en række initiativer, er der ikke for alvor rykket noget på tilgangen til erhvervsskolerne.

"Frie Fagskoler har en lang tradition for at få unge motiveret via praktisk undervisning og udvikler løbende nye undervisningsforløb, som skal få flere til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse," lyder det

Helt konkret udmønter det sig i første omgang med en Gastronomi-camp fra 5.-8. april 2020. Campen er gratis for de første tilmeldte, og tilmelding kan ske via Hadsten Fri Fagskoles hjemmeside.

Publiceret 23 December 2019 16:00