Netop et kartoffelbrød som dette var en del af Camilla Stampe-Degns svendeprøve. Foto: CSJ

Netop et kartoffelbrød som dette var en del af Camilla Stampe-Degns svendeprøve. Foto: CSJ

Bagergårdens stolthed:

Camilla scorede bronze til svendeprøve

"Du kan godt skrive, at vi er sindssygt stolte af hende," lød det fra Camilla Stampe-Degns kollegaer fra Bagergården Hinnerup

Af
Christina S. Johansen

galten En kransekagetop, en kage overtrukket med marcipan, 60 rundstykker, 10 sandwich med fyld, et klassisk franskbrød, et kartoffelfranskbrød, 20 croissanter og 20 chokolade-croissanter.

Værsgo at præstere og servere på et veldækket bord på syv timer og 15 minutter.

Sådan lød opgaven for Camilla Stampe-Degn fra Galten, da hun for nylig var til svendeprøve. Og som sagt så gjort - endda i så flot stil, at det gav den 21-årige bager-elev en bronzemedalje for sin præstation.

Det tilfaldt kun to af de 18 elever i Camilla Stampe-Degns klasse fra Uddannelsescenter Holstebro. Den anden var i øvrigt Camillas kæreste Rasmus Kusk Jensen.

"Alt gik som planlagt. Jeg nåede alt og var færdig et par minutter før, så den sad lige i skabet," siger den unge bager, som forklarer, at eleverne får rigtig mange karakterer for alt muligt, eksempelvis hygiejne, i løbet af eksamen.

Alle karaktererne skrives ind i en computer, og hvis præstationen så er tilstrækkelig god, kan det udløse bronze, sølv eller guld.

Ud over den

Ud over den "fysiske" prøve fik Camilla Stampe-Degn desuden 12 til sin afsluttende teoriprøve. Foto: CSJ

Sætter altid barren højt

At det gik Camilla Stampe-Degn så godt, overrasker ikke hendes mester Jørgen Pedersen, fra Bagergården Hinnerup. For som han siger:

"Hun er en dygtig tøs, som vil sit fag det bedste og går meget op i det." Det må Camilla give ham ret i:

"Jeg vil altid gerne præstere mit bedste og sætter altid barren højt for mig selv," siger hun.

Kun to af 18 elever i Camilla Stampe-Degns klasse fra Uddannelsescenter Holstebro fik bronze. Den anden var Camillas kæreste, Rasmus Kusk Jensen. De fik 10.000 kroner hver til et kursus i Schweiz. Pressefoto

Kun to af 18 elever i Camilla Stampe-Degns klasse fra Uddannelsescenter Holstebro fik bronze. Den anden var Camillas kæreste, Rasmus Kusk Jensen. De fik 10.000 kroner hver til et kursus i Schweiz. Pressefoto

Drømmer om eget bageri

Kontrakten med Bagergården Hinnerup udløber 31. januar. Så har Camilla Stampe-Degn været i lære her i tre et halvt år.

"Og jeg tror ikke, at jeg kunne have fået en meget bedre læreplads. De er gode til at lære fra sig her, og jeg har altid fået lov at øve mig til forskellige konkurrencer," fortæller den 21-årige kvinde.

Konkurrencer har der nemlig været en del af i Camilla Stampe-Degns læretid - blandt andet har hun vundet guld til Danmarks Bedste Brød og Kager. Passionen for bageri er tydeligvis stor:

"Jeg elsker det her fag, fordi jeg kan få lov at være kreativ og bruge mine hænder," siger hun og tilføjer, at hun og kæresten drømmer om at få eget bageri engang. Først går hun dog i lære som konditor i Randers.

Publiceret 27 December 2019 18:00