Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov.

Kian Johansen, lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov.

Bemærket i byrådet:

Prisen faldt og faldt på trinbræt

Af
Kian Johansen

Bemærket i Byrådet Det sidste byrådsmøde i december var en usædvanlig en af slagsen på flere måder.

For det første foregik det allerede klokken 15, så byrødderne efterfølgende kunne afholde deres julefrokost. Og så var der traditionen tro her i julemåneden æbleskiver og gløgg inden byrådsmødet.

For det andet var byrådssalens tilskuerrækker fyldt op, samtidig med at døren ind til salen stod åben, så godt 75 fremmødte trinbræts-interesserede Laurbjerg-borgere kunne følge med under byrådets første punkt: Venstres forslag om at lade kommunen betale for et trinbræt i Laurbjerg.

Undervejs fik flere indlæg fra Venstres byrødder klapsalver med fra salen, da de netop forsøgte at overbevise resten af byrødderne om det smarte i, at lade kommunen betale for et trinbræt. Det er heller ikke almindelig kost for byrødderne, der ofte oplever, at der kun sidder en enkelt eller to på tilskuerrækkerne.

Og så kan vi konstatere, at prisen for et trinbræt faldt dramatisk undervejs. Fra Banedanmarks vurdering på samlet 20 millioner til Anders G's sidste bud på 8-10 millioner kroner, hvilket Niels Flade Nielsen (S) også kommenterede:

"Lad os bare fortsætte debatten, for så ender det med at prisen er faldet til de 5,5 millioner kroner vi allerede har afsat," lød det tørt fra gruppeformanden inden han dog lovede, at hvis prisen var 10 millioner kroner, så ville Socialdemokratiet gerne være med til en kommunal finansiering.

Anders G. Christensen (V) opfordrede til at: "Socialdemokratiet skal have så meget bag i bukserne, og vise at det er noget I vil."

Her lød svaret fra Niels Flade Nielsen (V):

"Venstre har så meget i overarmene og Anders G. Christensen (V) har det i buksebagen, kunne jeg forstå."

En stolt Lars Storgaard (K) kunne fortælle, at han netop under byrådsmødet havde fået at vide, at han skulle være bedstefar. Et billede af en ultralydscanning var tikket ind på mobiltelefonen.

"Jeg fik en sms med et billede: "Tillykke med dit nye barnebarn," lød det rørt fra formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Storgaard (K), inden han fortsatte med at fortælle om brugertilfredshedsundersøgelsen ved Jobcenter Favrskov.

Publiceret 28 December 2019 08:00