Sejt:

15-årig forhindrede fyrværkeri-tyveri

15-årig dreng fortæller, at han blev jagtet med bat af maskeklædt ung mand

Af
Kian Johansen

Hinnerup Med al sandsynlighed har en 15-årig dreng fra Hinnerup forhindret tre tyve i at stjæle det fyrværkeri som HOG opbevarer i en container ved Haldum-Hinnerup Skolen.

"Jeg var på vej hjem, da jeg ser en en hvid varevogn holde ved hallen tæt på Haldum-Hinnerup Skolen. Da jeg så kommer tæt på fodboldbanen, så kommer der en maskeret mand op med bat og går hen i mod mig og så løb jeg væk," fortæller den 15-årige, der gerne vil være anonym. Lokalavisen Favrskov kender dog hans identitet.

Container brudt op

Den 15-årige kontakter sin kammerats far, der ringer til politiet.

Hos Østjyllands Politi bekræfter man, at en patrulje dukkede op på stedet klokken 01 lørdag nat.

Politiet bekræfter, at der ikke blev stjålet noget. Og at et eller andet har forhindret tyvene i at blive færdige.

Den 15-åriges kammerats far, der ringede og anmeldte indbruddet i en container, samt en ansvarlig for fyrværkeriet er mødt op, for at tjekke containeren.

Tre mænd set

Tre udenlandsk-udseende mænd i en hvid kassevogn er på det tidspunkt forsvundet fra stedet.

Da politiet dukker op, kan de konstatere, at låsen er brudt op med en vinkelsliber, men der er ikke umiddelbart stjålet noget," fortæller pressemedarbejder Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Cirka klokken 02 får politiet et opkald mere. Der er spottet en sort Mercedes i området.

Med tre unge mænd i. Kort tid efter får politiet at vide, at anmelderen har fulgt efter den.

Politipatruljen får ved hjælp fra anmelderen fat i den Sorte Mercedes, hvor der sidder tre unge udenlandsk-udseende unge mænd.

"De forklarer, at de har været i Hinnerup på besøg hos en kammerat, og at de nu er på vej til Randers for at aflevere en person," genfortæller Janni Lundager fra politirapporten.

Politiet finder ikke noget i bilen, andet en bilnøgle til en kassevogn.

Patruljen følger den sorte Mercedes til Randers, hvor de tre unge netop parkerer ved en hvid kassevogn, hvor nøglen passer til.

"Patruljen fandt ikke noget i kassevognen, og måtte lade de unge gå," fortæller Janni Lundager.

Flere forsøg

Senere på natten viser det sig at en anden hvid kassevogn og en eller flere Mercedeser har befundet sig ved Haldum-Hinnerup Hallen i flere timer, fortæller flere vidner som Lokalavisen Favrskov har talt med.

Men også deres forsøg på indbrud i containeren blev forpurret.

Dagen før nytårsaften blev der fundet en vinkelsliber ved banenerne ved Haldum-Hinnerup-Hallen. Den er indleveret til politiet.

Publiceret 30 December 2019 15:20