Billedsiden på den nye film Harpiks står Louise McLoughlin fra Hammel for. Foto: Luis Alberto

Billedsiden på den nye film Harpiks står Louise McLoughlin fra Hammel for. Foto: Luis Alberto

Harpiks: Louise McLoughlin fra Hammel bag film-mesterværk

Filmfotograf fra Hammels værk kan ses i Fotorama

Allerede den allerførste dag i det nye år vises den danske film ”Harpiks”, som er en filmatisering af Ane Riels populære roman.

Det er en vild og syret historie om en familie, som melder sig ud af samfundet og forsøger at leve i pagt med naturen. Filmens meget roste billedside er skabt af filmfotograf Louise McLoughlin, som kommer fra Hammel.

Hvis man vil se filmens flotte billeder i biografen – hvor film som bekendt skal ses – har man chancen i Fotorama i Hammel fra 1. til 5. januar.

Verdens bedste film

Den film som efter manges mening er den bedste som nogensinde er lavet, er 40 år efter premieren kommet i en endelig version, lige som instruktøren gerne ville have den.

Det drejer sig selvfølgelig om Francis Ford Coppolas ”Apocalypse Now – Final Cut” (Dommedag nu), som vises i Fotorama 6.-8. januar. Hvis man vil nørde lidt ekstra, har podcasten Filmland fra 28.11. et meget interessant indslag med en lyddesigner, som gennemgår filmens epokegørende lydside og fortæller om filmens utrolige tilblivelseshistorie.

En sønderjysk overraskelse

En af filmårets helt store overraskelser er den danske film ”Onkel” af Frelle Petersen, som er optaget i Sønderjylland med lokale amatører på rollelisten.

Det lyder ikke umiddelbart som et internationalt hit, men ikke desto mindre kom filmen hjem fra filmfestivalen i Tokyo med en førstepris.

I Hammel får man mulighed for at nærstudere den lille filmperle i weekenden 11.-12. januar. Søndag den 12. kl. 15 med en kort indledning ved Morten Søding Sørensen, som bor i Hammel. Til daglig er han lektor i mediefag på Viby Gymnasium og ekstern lektor i visuel medieproduktion på Aarhus Universitet.

Udover sit arbejde som underviser arbejder han også freelance med egne og andres medieproduktioner. Han har været redigeringskonsulent på filmen, hvor arbejdet bestod i at give feedback på et af de sidste udkast af filmen i forhold til, om der var enkelte dele af filmens historie eller stil, der kunne rettes til, fremhæves eller udelades. Morten Søding Sørensen vil holde et kort introducerende oplæg om filmens sønderjyske afsæt og karakterer. Derudover diskuterer han også filmens specielle stil, og supplerer med interessante historier fra selve produktionsfasen.

Publiceret 31 December 2019 06:00