Frank Gripping var soldat på Cypern i 1986 og fik en posttraumatisk diagnose (PTSD) efterfølgende. Nu vil han hjælpe andre udsatte grupper og har stiftet 'Det liberale samfundsparti.' Foto: Michael Wulff

Frank Gripping var soldat på Cypern i 1986 og fik en posttraumatisk diagnose (PTSD) efterfølgende. Nu vil han hjælpe andre udsatte grupper og har stiftet 'Det liberale samfundsparti.' Foto: Michael Wulff

Nyt politisk parti vil støtte de udsatte

Frank Gripping Nielsen har prøvet på egen krop at være afhængig af det offentlige. Nu vil han være med til at skabe bedre forhold for de ramte.

Af
Michael Wulff

HVORSLEV Lidt sydvest for Ulstrup bor Frank Gripping Nielsen med sin samlever og to schæferhunde på et nedlagt landbrug.

Her udtænkes i øjeblikket tanken om, at få et nyt politisk parti, Det liberale samfundsparti, opstillet til både byråd og Folketinget.

Det er den 57-årige Frank Gripping, der er idémanden bag partiet, som foreløbig er så nyt, at de to andre kandidater endnu ikke kan præsenteres offentlig, fortæller han.

"Men den ene er et tidligere folketingsmedlem. Jeg kan dog ikke løfte sløret for navnet endnu."

Udsatte i fokus

Det er de udsatte i samfundet, som skal have det nye partis fulde opmærksomhed, forklarer Frank Gripping.

"Alle politikere i dette land lover at fjerne uligheden. Men det sker bare ikke, for ingen tør tage ordentlig fat. Sagerne bliver jo syltet i systemet," lyder det fra Frank Gripping.

Han har selv været tæt på, for efter en udsendelse som soldat til Cypern i 1986, har han været ramt af PTSD og derfor fået hjælp fra det offentlige.

"I dag er jeg på ressourceforløbsydelse. Jeg er med kommunens støtte ansat på et savværk i Gjern, men til marts ophører ydelsen, og så er jeg klar til at være selvforsørgende," siger han.

Der er god plads, hvor Frank Gripping lige nu arbejder med at søsætte et nyt parti, som i følge hans ord skal være blokneutralt.

Der er god plads, hvor Frank Gripping lige nu arbejder med at søsætte et nyt parti, som i følge hans ord skal være blokneutralt. "Vi er folkets parti, og nok tættest på SF."

Fulgt debatten

Frank Gripping har længe fulgt debatten og artikler om træge sagsbehandlinger. Han er klar til at gå direkte ind i den debat som politiker.

"Joachim B. Olsen (LA) havde jo held med at fortælle og få skabt en stemning om folk på sociale ydelser, så meget, at der i dag bliver set ned på den gruppe. Virksomheder tager udenlandsk arbejdskraft, men vi betaler også skat og burde kunne bruges."

Nu skal Frank Grippings parti i hvert fald bruge cirka 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettiget.

Publiceret 31 December 2019 10:30