21 nye vuggestuepladser er nu på vej i Farre og Hadsten. Arkivfoto

21 nye vuggestuepladser er nu på vej i Farre og Hadsten. Arkivfoto Oksana Kuzmina - stock.adobe.com

Pasning:

21 nye vuggestuepladser på vej

15 vuggestuepladser ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten og 6 flere vuggestuepladser i Den integrerede institution Børnely i Farre er bevilget af enigt byråd

Af
Kian Johansen

Favrskov I løbet af de kommende år vil der efter planen være 21 flere vuggestuepladser i Favrskov.

Byrådet har afsat 5,497 mio. kr til at udvide og optimere Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten og Den integrerede institution Børnely i Farre, samtidig er der afsat midler til den fortsatte drift derefter.

Stor tilbygning

En tilbygning på ca. 170 kvadratmeter med grupperum, puslerum, garderobe, krybberum samt bygningsintegration med den eksisterende bygning med nyt fællesareal skal skaffe 15 vuggestuepladser i Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten.

Byggeriet skal udføres fra oktober 2020 og stå klar i august 2021. Med tilbygningen vil institutionen kunne rumme 33 vuggestuebørn. Herudover kan institutionen fortsat rumme 66 børnehavebørn.

Børnely ombygges

Projektet for Den integrerede institution Børnely i Farreier en ombygning og optimering af de eksisterende børnehavelokaler til seks ekstra vuggestuepladser og skal stå klar i efteråret 2020.

Efter ombygningen vil institutionen kunne rumme 18 vuggestuebørn og 30 børnehavebørn.

Mangler dagplejere

Årsagen til at der laves fysiske udvidelser er den åbenlyse,, at Favrskov Kommune har svært ved at tiltrække flere dagplejere, på trods af flere rekrutteringskampagner og annoncering efter dagplejere.

De 21 pladser forventes at reducere en del af presset på pasning af 0-2-årige i både Hadsten og Hammel-området.

Driftsudgifterne til vuggestuepladser i Favrskov udgør godt 10.300 kroner mere pr. plads pr. år end en dagplejeplads.

Publiceret 08 January 2020 10:00