"Jeg har virkelig lysten til at drive endnu et apotek," siger Lene Just Jørgensen. Foto: CSJ

Ny ejer af Frijsenborg Apotek:

"Jeg er så glad i min apoteker-krop"

Frijsenborg Apotek har fået ny ejer. Hun er 47 år gammel og har i forvejen Bjerringbro Apotek

Af
Christina S. Johansen

Da 2019 blev til 2020 skiftede Frijsenborg Apotek hænder. Amir Lavasani, som har haft bevillingen i Hammel, siden sommeren 2016 har overtaget Frederiksværk Apotek, og derfor skulle der altså nye kræfter til.

Det kom hurtigt 47-årige Lene Just Jørgensen for øre, at bevillingen var blevet ledig. Hun driver i forvejen Bjerringbro Apotek.

"Jeg ved, at Frijsenborg Apotek er fagligt godt og har et godt ry og godt personale. Det prioriterer jeg højt. Desuden ligner Bjerringbro og Hammel hinanden lidt størrelsesmæssigt og kundemæssigt," siger hun og fortsætter:

"Og selvom jeg i forvejen er SÅ glad i min apotekerkrop, hver eneste dag jeg kører til og fra Bjerringbro, så kan jeg jo godt se, at jeg i fremtiden vil have mere ballast, hvis jeg har en større omsætning. Desuden har jeg virkelig lysten til at drive endnu et apotek."

Elsker virkelig kunderne

Lene Just Jørgensen bor privat i Silkeborg. Hun har haft apoteks-bevillingen i Bjerringbro siden 1. maj 2018, men har arbejdet i sektoren altid.

Nogle har måske mødt hende på Hadsten og Hinnerup Apotek, hvor hun arbejdede som souschef i fire år, før hun kom til Bjerringbro.

Jeg elsker de kunder! Altså virkelig! De giver så god energi.

Fremover vil hun forsøge at dele sin tid ligeligt mellem sine to apoteker.

"I begyndelsen vil jeg selvfølgelig nok være lidt mere i Hammel for at få det hele ind under huden her. Det kan jeg også sagtens, for personalet i Bjerringbro er rent guld," fortæller Lene Just Jørgensen.

"Nu glæder jeg mig bare mega meget til også at lære personalet i Hammel godt at kende. Og så selvfølgelig at lære kunderne at kende, for jeg elsker de kunder! Altså virkelig! De giver så god energi," fortsætter hun på en måde, hvor man ikke kan være i tvivl om, at hun virkelig mener det.

Var ugevis om ansøgning

Det var allerede for et halvt år siden, at Amir Lavasani meldte ud, at han ønskede at komme af med bevillingen i Hammel. Men det skal man have lov til, forklarer Lene Just Jørgensen:

"Når man først har fået en bevilling er der mange forpligtelser - eksempelvis har man pligt til at skulle holde åbent," siger hun.

Bjerringbro-apotekeren lagde hurtigt billet ind på bevillingen. Og det kræver altså ikke så lidt at komme i betragtning.

Der skal sendes mange sider afsted - blandt andet en forretningsplan på 10 sider, en ansøgning på tre sider og diverse bilag, som viser, at man har forstand på det ledelsesmæssige, det driftsøkonomiske og det faglige.

"Det tager ugevis at lave sådan en ansøgning," siger Lene Just Jørgensen.

Selve ansættelsesproceduren varede desuden knap tre måneder - og det er faktisk relativt hurtigt i denne verden, forklarer Hammels nye apoteker, som desuden fortæller, at alt personalet på Frijsenborg Apotek naturligvis fortsætter som hidtil.

Publiceret 10 January 2020 10:00