Klummeskribent Michael Jensen er direktør i Colea Consult i Hadsten. Arkivfoto

Klummeskribent Michael Jensen er direktør i Colea Consult i Hadsten. Arkivfoto

Ledelsesklumme:

Styrk din egen præstation

Klummeskribent Michael Jensen giver otte forslag, som med videnskaben i ryggen vil øge vores effektivitet

Af
Michael Jensen, Hadsten.

Direktør i Colea Consult

klumme Forleden faldt jeg over en artikel, der med udgangspunkt i videnskabelige fakta, pegede på en række faktorer, som styrker vores personlige effektivitet. Her kommer de vigtigste af dem:

1. Sov mere: Mangel på søvn er en af de væsentligste årsager til lav produktivitet, fejltagelser og et lavt effektivitetsniveau.

2. Giv dig selv deadlines: Vi opnår mere, når vi hele tiden giver os selv deadlines.

3. Motioner regelmæssigt: Blandt de ting, der opnås ved regelmæssig motion, er vægttab og øget vitalitet. Desuden kan der måles en positiv effekt på vores humør,

4. Slap af: Vi har alle behov for at kunne trække os tilbage og genoplade batterierne - vi bliver ikke mere effektive af at køre på hele tiden. Så nyd aftenen og din weekend.

5. Lyt til musik: Nye studier viser at musik i arbejdstiden øger vores kreativitet og gør os i godt humør.

6. Hold jævnlige pauser: Undersøgelser viser at folk, der arbejder i sekvenser på omkring en time, og samtidig holder jævnlige og planlagte pauser på op til 15 minutter i løbet af arbejdsdagen, er mere fokuserede, laver færre fejl og får mere fra hånden.

7. Lær blindskrift: Vi skriver hurtigere og mere fejlfrit, når vi ikke kigger på tastaturet, så lær dette.

8. Indret dit ideelle arbejdsmiljø: Når vi indretter arbejdspladsen, så den understøtter vores behov, får vi naturligt mere fra hånden, så overvej, hvad der er det mest ideelle for dig.

Her er otte forslag, som altså med videnskaben i ryggen vil øge vores effektivitet, så vælg dem ud, du tror vil virke bedst for dig, og du vil hurtigt opleve en øget personlig effektivitet.

Publiceret 11 January 2020 06:00