Fangekoret har eksisteret i 22 år. I begyndelsen indenfor murene, men i de seneste år med optrædener i kirker landet over. PR foto

Fangekoret har eksisteret i 22 år. I begyndelsen indenfor murene, men i de seneste år med optrædener i kirker landet over. PR foto

Fængslende sang:

Vejerslev får besøg af Fangekoret

VEJERSLEV Søndag 19. januar kl. 15 kan Fangekoret, der består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, opleves i Vejerslev Kirke.

Det er korleder igennem 22 år, Louise Adrian, som synger med indsatte i fem fængsler og koret optræder rundt i de danske kirker.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en cd i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet særlige udgangsregler, som muliggør en koncertvirksomhed.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Korleder Louise Adrian har modtaget flere priser for sit arbejde med Fangekoret. Billetter sælges hos Meny i Thorsø og resterende ved indgangen.

-feldt

Publiceret 14 January 2020 14:17