Carlos Kaiser kunne ikke spille fodbold, men formåede alligevel at leve som professionel. Pressefoto

Carlos Kaiser kunne ikke spille fodbold, men formåede alligevel at leve som professionel. Pressefoto

Gratis film:

Festlig aften i sambaboldens tegn i Hadsten Bio

Carlos Kaiser levede livet som professionel fodboldspiller uden at spille én kamp. Se dokumentarfilmen i Hadsten

Af
Christina S. Johansen

Hadsten De to herrer bag podcasten 'Brasserbold', Andreas Knudsen og Peter Arnholdt, byder alle interesserede til gratis film og en festlig aften i Hadsten Bio 18. januar klokken 20.

Det er filmen 'Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football', som Andreas Knudsen fra Vorup ved Randers har fået hevet til byen.

"Den er kun blevet vist i København, men jeg synes jo også, at den skulle vises i Jylland, så jeg tog kontakt direkte til instruktøren, og det lykkedes altså efter lidt tovtrækkeri," fortæller Andreas Vorup, som fik penge til filmfremvisningen gennem en anden podcast kaldet Fodboldministeriet og et mindre sponsorat fra sodavanden Guarana.

En sand historie

Dermed er der altså dømt samba-bold i Hadsten Bio - eller måske i virkeligheden mangel på samme. Filmen viser nemlig den helt utrolige, men sande historie om brasilianske Carlos Kaiser, der levede livet som professionel fodboldspiller uden at spille én eneste kamp. Han var en ung mand, der kæmpede sig ud af Rio de Janeiros slum til en professionel fodboldkarriere, uden at have det mindste talent med en bold.

Men han formåede at trykke på alle de rigtige knapper, og han så godt ud og var på alles læber.

Med snilde og charme formåede han at mænge sig med Rio de Janeiros kendisser, få titlen ‘Kongen af Rio’ og opbygge en fodboldkarriere, der førte ham forbi store brasilianske klubber og til udlandet.

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt - men det er det altså.

Underholdning før filmen

Vil man se filmen, møder man blot op i biografen - man skal altså ikke bestille billet.

Inden dokumentarfilmen, vil der være oplæg ved Andreas Knudsen fra Brasserbold, der som bonusinfo selv er halvt brasilianer og desuden passioneret fan af storklubben Flamengo.

Derudover vil Jacob Krogsøe, der er cand. mag i filmvidenskab, fortælle om Kaiser og hans meritter på banen samt om filmen, og den bagvedliggende biografi.

Endelig sender filmens instruktrør en hilsen og fortæller, hvordan det var at møde Carlos Kaiser.

Dertil vil også være specielt indbudte gæster, blandt andet tidligere professionelle fodboldspillere. Desuden er der gratis sodavand.

Publiceret 16 January 2020 08:36