Axel Lundorf fik overrakt det synlige bevist på titlen af statsminister Mette Frederiksen. Foto: Skills

Axel Lundorf fik overrakt det synlige bevist på titlen af statsminister Mette Frederiksen. Foto: Skills

Vandt DM i Skills:

Axel fra Thorsø gik til stålet

Axel Lundorf fra Thorsø er Danmarks bedste klejnsmedelærling

Thorsø Intensiteten var høj, da landets bedste klejnsmedelærlinge lørdag kæmpede om ære og mesterskabstitel ved DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København. Og da vinderen skulle findes, var det Axel Lundorf fra Thorsø, der til daglig er i lære hos Værum Stålindustri i Randers, som kunne indtage pladsen øverst på podiet og modtage det velfortjente trofæ fra statsminister Mette Frederiksen.

Som finaleopgave skulle Axel Lundorf og de øvrige klejnsmedefinalister opbygge et velvoksent løbehjul i metal. Foto: Jeppe Carlsen

Som finaleopgave skulle Axel Lundorf og de øvrige klejnsmedefinalister opbygge et velvoksent løbehjul i metal. Foto: Jeppe Carlsen

"Det er jo kæmpestort endelig at kunne løfte trofæet og mærke, at alt det, man har arbejdet for, det giver pote," sagde den glade vinder, ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne.

"Det har været hårdt op til mesterskaberne, for du tænker ikke på andet. Men det er helt sikkert en god ting at have med videre i ens arbejdsliv, og jeg tror, at et mesterskab som det her kan være med til at åbne rigtig mange døre," sagde Axel Lundorf, som går på Tradium i Randers.

Går fuldt ind i det

Også hos hans læreplads var glæden og stoltheden stor, da deres lærling havde sikret sig DM-titlen.

"Det er da fantastisk og et klap på skulderen, som viser, at vi gør det godt nok her hos os. Faktisk er det anden gang, vi har en med ved Skills, men det er første gang, vi vinder. Når Axel gør noget, så går han fuldt ind i det, og det kan vi jo se betaler sig. Samtidig så giver det positiv omtale for virksomheden," sagde Jørgen Dam Nielsen, afdelingsleder hos Værum Stålindustri.

Axel Lundorf tester sit løbehjul i metal. Foto: Jeppe Carlsen

Axel Lundorf tester sit løbehjul i metal. Foto: Jeppe Carlsen

Brug for synlighed

Hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne var man begejstrede over niveauet i årets konkurrence, som var den bedst mulige reklame for klejnsmedefaget.

"DM i Skills er en unik chance både for lærlingene men også for de mange folkeskoleelever og deres forældre, som kigger forbi arrangementet. Vi har brug for at promovere erhvervsuddannelserne for at få flere unge til at vælge netop denne uddannelsesvej, og under Skills har man igen kunnet komme helt tæt på og få et rigtig godt indtryk af de forskellige fag," siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

"Vi er utroligt stolte over lærlingenes præstationer inden for fag, der kræver, at man har både fagligt talent, teknisk snilde og evnen til at holde hovedet koldt under de meget intense konkurrencer og i en atmosfære, hvor tilskuerne hele tiden er tæt på," siger Tina Voldby og uddyber:

"På den måde fungerer deltagerne i almindelighed og vinderne i særdeleshed som de perfekte rollemodeller for deres respektive fag og deres virksomheder på et tidspunkt, hvor vi mere end nogensinde har brug for at sætte et positivt lys på erhvervsuddannelserne, så vi kan sikre den fremtidige strøm af faglærte, som vi har så hårdt brug for," siger Tina Voldby.

Fakta om DM i Skills

Fakta om DM i Skills

Fakta om DM i Skills

  • Blev afviklet fra 16.-18. januar i Bella Center.
  • I alt konkurrerede 300 lærlinge fordelt på 45 fag, hvilket er ny rekord.
  • Mesterskaberne afholdes hvert år – den første udgave i 2011.

Publiceret 20 January 2020 09:00