I dag har Lina Damgaard 55 ansatte i café og restaurant Inside & Upstairs. Foto: CSJ

I dag har Lina Damgaard 55 ansatte i café og restaurant Inside & Upstairs. Foto: CSJ

Lina tager tre år mere i front for Inside Upstairs

Efter lidt overvejelser er forpagter-aftale nu forlænget

Af
Christina S. Johansen

Hammel I syv år har Lina Damgaard slået sine folder som forpagter af café og restaurant Inside Upstairs i kulturhuset i Hammel.

Nu har hun så netop forlænget forpagteraftalen med yderligere tre år.

"Jeg kan jo virkelig godt lide at være her, men der har da været nogle overvejelser bag forlængelsen," forklarer Lina Damgaard og fortsætter:

"Dels er der mange timers arbejde hver uge, dels vejes alt, hvad jeg gør som privatperson, af folk i byen, fordi de kender mig herfra."

Vilkår skulle på plads

Endelig har der været lidt parlamenteren frem og tilbage med kommunen om vilkårene i forpagteraftalen. Dette skulle på plads, før Lina Damgaard ville sætte sin underskrift.

"Jeg overtog jo stedet efter en konkurs og flyttede ind hurtigt i sin tid. Derfor blev der eksempelvis ikke lavet noget traditionelt indflytningssyn. Men nu begynder ting altså at gå i stykker. Det skulle jeg lige have vendt med kommunen - det er jo deres hus," siger forpagteren om forhandlingen forud for forlængelsen.

I dag har Lina Damgaard 55 ansatte i café og restaurant Inside & Upstairs. Foto: Birthe Randklit

I dag har Lina Damgaard 55 ansatte i café og restaurant Inside & Upstairs. Foto: Birthe Randklit

Lokale bakker flot op

Da alt faldt på plads, var Lina klar til at tage en tørn mere, for det er bare "et megagodt sted," som hun begejstret udtrykker det:

"Her er jo liv hele tiden, og så er de lokale rigtig gode til at støtte os - og det er bare vildt vigtigt at støtte lokalt. Endelig synes jeg også, at de forretningsdrivende i byen er gode til at støtte hinanden, selvom vi måske er konkurrenter. Jeg er da heller ikke bleg for at anbefale andre, hvis vi nu ikke selv har plads," siger Lina Damgaard, der nu har 55 ansatte i Inside & Upstairs.

Nu kan hele holdet så se frem til tre år mere sammen.

Hvad skal de tre år byde på?

"Omsætningsmæssigt kan vi ikke rumme meget mere. Vi er jo vækstet helt vildt meget. Men vi vil gerne hele tiden blive endnu dygtigere - og så vil vi selvfølgelig gerne forny os."

Publiceret 22 January 2020 19:00