Thorsø Pavillon som den ser ud i dag. Køkkenet bagerst får lov at stå. Resten rives ned og bygges op igen.

Thorsø Pavillon som den ser ud i dag. Køkkenet bagerst får lov at stå. Resten rives ned og bygges op igen.

Den nye Thorsø Pavillon er kommet nærmere

Fortsat masser af støtte til millionprojektet midt i Thorsø

Af
Michael Wulff

THORSØ Det er en glad formand for Thorsø Pavillon, Peter Dahlgaard, som har taget hul på 2020 med udsigten til et spadestik på et nyt kulturhus midt i den lille landsby med godt 1.800 indbyggere.

"Ja, hvis alt går vel i den nærmeste fremtid, så regner jeg med, at spaden kan komme i jorden ved St. Bededag," fortæller han dagen efter, at Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune onsdag aften holdt møde. Her blev Landsbyrådets bevilling på samlet 400.000 kroner bevilget.

God opbakning lokalt

"Vi har ansøgt om byggetilladelse, vi skal i bestyrelsen kigge på priser og håber, at de lokale håndværkere vil bakke om projektet. Når det er på plads, ved vi, hvor vi kommer til at stå," siger Peter Dahlgaard.

"En støttegruppe udenfor bestyrelsen er ved at arrangere en auktion, hvor alle, der kan skabe noget med hænderne - håndarbejde og kunsthåndværk fx. - kan donere deres ting, som vil blive solgt en søndag eftermiddag i marts.

De endelige beslutninger om seks millioner kroners nybyggeriet træffes på generalforsamlingen i Thorsø Pavillon. Den finder sted ligeledes sted i marts.

Publiceret 25 January 2020 10:30