Det tager tid at blive ny leder for Kulturhuset InSide. Og Lene Bjarke Skov har taget sig god tid til at sætte sig ind i tingene.

Det tager tid at blive ny leder for Kulturhuset InSide. Og Lene Bjarke Skov har taget sig god tid til at sætte sig ind i tingene. "Jeg har ikke skyndt mig, men har observeret meget. Jeg tror det er vigtigt, at jeg forstår både personalet og brugerne, før jeg sætter mit helt store præg på InSide,"mener hun. Foto: Kian Johansen

InSide-leder:

"Vi skal være kulturhus for alle aldersgrupper"

Lene Bjarke Skov har stadig meget at lære som leder af Hammels kulturhus og bibliotek. Hun håber med tiden at se flere yngre brugere

Af
Kian Johansen

Hammel Det er ikke fordi at snart 53-årige Lene Bjarke Skov gør meget væsen af sig. Hun er almindelig af bygning, med langt mørkt hår og virker som en person du kunne møde alle steder.

Et stille, forsigtigt smil ville sikkert slippe læberne, mens du passerer hende.

Men på trods af, at hun endnu ikke har markeret sig som særlig synlig i brugernes bevidsthed i InSide, så skal du ikke tage fejl. Det skal nok komme.

Blandt andet fordi hun erkender, at hun stadig er ved at lære huset og brugerne at kende og fordi hun er involveret i et kultur-forskningsprojekt, hvor netop brugerne skal høres. Og for det tredje viser erfaringen fra hendes tidligere stillinger, at hun ikke kan lade være med at lægge sine kræfter i masser af kulturelle tilbud. Og så er hun kendt som en person der er god til at skabe relationer.

"Det er ikke mig der skal være kendt, det er huset her," lyder det, mens vi står i Foyeren, InSides hjertekammer.

Og her skal der også være plads til alle.

"Jeg syntes vi har et rigtig godt miljø og der sker en masser for især folk over 60 år. Jeg kunne godt tænke mig, at huset også rummede flere aktiviteter for de lidt yngre."

Hun tilføjer, at netop det vil hun sætte på dagsordenen, når InSide i februar holder et brugermøde, hvor alle er velkomne til at komme med deres forslag til, hvordan Kulturhus InSides tilbud skal se ud.

Kulturhus med en forskel

"Jeg kan godt lide både det administrative og at have mindre projekter kørende hele tiden. Både den almindelige drift, hvor du skal forholde dig til helt konkrete ting, men også der hvor vi som kulturhus kan gøre en forskel," lyder det jordnært fra den tidligere afdelingsleder i Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune igennem to et halvt år.

Før det var hun ansat som kulturkonsulent og koordinator for Team Festivaler og Arrangementer i Horsens Kommune igennem 14 år. Det var i Frank Panduros æra og dengang Horsens for alvor markerede sig som en kommune med stort kulturelt præg. Vi behøver vel bare at nævne nogle af koncerterne; Rolling Stones, Paul Mcartney, U2 eller Hansi Hinterseer.

Hun har også været lærer på højskoler og en efterskole.

Kærligheden til kulturen kommer blandt andet til udtryk gennem hendes uddannelser, hun er uddannet cand.mag. i musik og medievidenskab og har taget den journalistiske tillægsuddannelse.

Fra leder til band

Afdelingslederen for Kultur- og Sundhedscenter InSide i Hammel har klare holdninger til tingene.

Men hun elsker også at have to sider i sit arbejdsliv. Og hun har også flere sider i privatlivet. Udover at være gift og have to børn spiller hun bas i bandet GodtDamet der leverer egne fortolkninger af meget rockede numre såsom Highway to Hell og andre rock-klassikere.

"Jeg har altid været interesseret i musik, det er en stor del af mit liv," lyder det.

Fakta

Lene Bjarke Skov

  • Lene Bjarke Skov har været Afdelingsleder for Kultur- og Sundhedscenter InSide, samt leder af Hammel og Ulstrup Biblioteker siden juni 2019.
  • Hun er Cand. Mag i Musikvidenskab og har arbejdet som korleder, efterskole- og højskolelærer i en årrække, inden hun var kulturkonsulent i Horsens i 14 år.
  • I 2011 modtog hun Spil Dansk Dagens Ildsjælspris, der uddeles af KODA.
  • Hun var afdelingsleder i Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune igennem to et halvt år, før hun kom til Favrskov Kommune.
  • Fylder 53 år den 23. januar.
  • Spiller i bandet GodtDamet.
  • Hun bor i Brabrand med mand og to børn. Er opvokset i Hørning.

Publiceret 26 January 2020 10:30