Realskolen i Hadsten brændte i august 2013. Arkivfoto: Michael Wulff

Realskolen i Hadsten brændte i august 2013. Arkivfoto: Michael Wulff

Østjyske brandfolk får fælles vagtcentral

Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Brandvæsen går sammen i om etablering af ny fælles vagtcentral og operationschef

Djursland Vagtcentralen etableres som et ligeværdigt partnerskab mellem de to beredskaber og forventes at være i drift ultimo 2020. Den nye fælles vagtcentral får beliggenhed på Bautavej i Aarhus, hvor Østjyllands Brandvæsen er i gang med at etablere nyt hovedsæde til bl.a. ledelse og administration.

Samtidig etableres en døgndækkende operationschef-funktion for begge beredskaber. Den kommende operationschef er tilknyttet vagtcentralen, som således bliver omdrejningspunktet for alle operative og krisestyringsrelaterede aktiviteter i de to beredskaber og otte ejerkommuner. De to formænd for beredskabernes bestyrelser er meget tilfredse med det kommende samarbejde. Jan Petersen (A), formand hos Beredskab & Sikkerhed og borgmester i Norddjurs Kommune udtaler:

”Vi ser frem til det kommende vagtcentralsamarbejde, som ikke blot er med til at give os den operationschef, som vi har manglet, men også er med til at skabe ét samlet overblik over beredskabets operative enheder, så vi kan stå endnu stærkere, når større og længerevarende hændelser rammer vores kommuner. Jeg er sikker på, at det nye samarbejde vil styrke robustheden i kommunerne, samtidig med at vi kan skabe nye muligheder ved at gå sammen om opgaver i beredskaberne.”

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale redningsberedskab for Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs kommuner. Østjyllands Brandvæsen er det fælleskommunale redningsberedskab for Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner. Til sammen leverer de beredskab til næsten 700.000 borgere, med ca. 4.100 udrykninger om året til brande, drukneulykker, færdselsuheld og miljøforurening.

CV

Publiceret 28 January 2020 10:30