Liberal gik fra Alliance til medlem af Venstre

Liberal Alliances Camilla Borregaard har meldt sig ind i Venstre i Favrskov. Den 29-årige politiker kalder sig pragmatisk liberal

Af
Kian Johansen

Politik For tre år siden stillede snart 30-årige Camilla Borreggard op til kommunalvalget for Liberal Alliance som nummer to på listen. Hun fik et flot personligt valg. Men kom ikke ind.

Nu har hun meldt sig ind i Venstre i Favrskov.

"Jeg håber på, at kunne stille op til næste kommunalvalg, hvis Venstres bagland vil det," lyder det ydmygt fra Camilla Borregaard.

Det gik op for mig, at hverken advokater eller socialrådgivere styrer udviklingen af samfundet. Det gør politikere, så derfor valgte jeg at gå ind i politik.

En ægte liberal

Set udefra er det et indlysende valg at skifte til Venstre. Du fik 345 personlige stemmer ved sidste valg og havde du stillet op for et andet parti, var du sandsynligvis kommet ind.

"Jeg har ikke tænkt det på den måde. For mig har det været en beslutning jeg har tænkt over længe. Jeg vil gerne gøre en forskel i politik og før jeg stillede op for Liberal Alliance, så deltog jeg i flere af Venstres møder. Jeg stemte på Venstre til kommunalvalgene i 2009 og 2013. Jeg betragter mig selv som pragmatisk liberal og de findes også i Venstre," siger hun. Hun skubber bogen 'En ægte liberal', af Jan E. Jørgensen over til mig, for at vise at hendes holdninger også findes i hendes nye parti.

Hun indskyder:

"Hvis formålet havde været at komme ind i byrådet for enhver pris, så kunne jeg jo bare have meldt mig ind i Venstre for fem år siden. Dengang valgte jeg Liberal Alliance fordi jeg var tiltrukket af den klare, liberale plan partiet fremlagde dengang."

En god socialrådgiver

"Venstre i Favrskov har taget en del gode liberale diskussioner. Blandt andet at passe egen børn i hjemmet, og eftergivelse af grundskyld. Flere af de sager er også de mærkesager jeg gik til valg på," lyder det fra Camilla Borregaard der er født og opvokset i Hadsten. Og her bor hun stadig.

"Det er et bevidst valg. Der er en nærhed her. Vi har alt det vi skal bruge. Vi ligger godt mellem de store byer og så har vi natur og landområder vi kan nyde," lyder det.

Hun kommer fra en familie der aldrig har været i politik. Selvom der altid er blevet diskuteret ved spisebordet.

Og hun kalder sit politiske liv for en række erkendelser der er kommet gradvist.

"Da jeg var yngre ville jeg være en god lærer, eller en god socialrådgiver," siger hun med tryk på god.

Hun begyndte på socialrådgiveruddannelsen, men stoppede igen.

"Det gik op for mig, at det mere handlede om at følge de rammer der allerede var sat, i stedet for at jeg kunne bidrage med nye løsninger og nye tiltag."

Jura fulgte til politik

Derefter begyndte hun på jurastudiet.

"Jeg tænkte, at juraen sætter de rammer som kan ændre et samfund og derfor begyndte jeg studierne. Jeg opdagede, at det især er mit speciale i børneret om forældres retssikkerhed i sager om tvangsadoption af anbragte børn, hvor jeg føler mig bedst hjemme i. Her er tale om skøn og ikke blot præcedens og allerede vedtagne forudsætninger."

Derefter kom lokalpolitikken til.

"Det gik op for mig, at hverken advokater eller socialrådgivere styrer udviklingen af samfundet. Det gør politikere, så derfor valgte jeg at gå ind i politik."

Camilla Borregaard

  • Født og opvokset på Siøvej i Hadsten med forældrene Pia og Kurt og to ældre søskende.
  • Som 17-årig flyttede familien ind i en hesteejendom i udkanten af Hadsten, Stald Borregaard.
  • Heste har altid fyldt Camilla Borregaards liv og gør det stadig. Hun deltog blandt andet i DM i dressur som 16-årig.
  • Bliver Cand.Jur på torsdag, efter studier på Aarhus universitet.
  • Personlige stemmer 345 til kommunalvalget i 2017. Her var hun opstillet for Liberal Alliance, men kom ikke ind, på grund af en valgforbund med Konservative. Kun 12 af de siddende byrødder har et større personligt stemmetal end Camilla Borregaard.

Publiceret 29 January 2020 10:30