Under Guldfesten for kalenderåret 2018 fik vi hædret en del glade vindere: (fra venstre) Bueskytterne Valdemar Astrup-Jensen og Martin Nielsen (ikke på foto). Emma Amalie Jensen, singersongwriter under navnet AMEA. Simon Buus Olsen fra Hadsten Håndbold. Lærling Tinna Stjernholm Godsk, Martin Lübker og Casper Andreasen, cheftrænere for dameseniorafdelingen i Søften GF. Mathilde Brogens, golfspiller, Hammel (forrest til højre). Foto: Kian Johansen

Under Guldfesten for kalenderåret 2018 fik vi hædret en del glade vindere: (fra venstre) Bueskytterne Valdemar Astrup-Jensen og Martin Nielsen (ikke på foto). Emma Amalie Jensen, singersongwriter under navnet AMEA. Simon Buus Olsen fra Hadsten Håndbold. Lærling Tinna Stjernholm Godsk, Martin Lübker og Casper Andreasen, cheftrænere for dameseniorafdelingen i Søften GF. Mathilde Brogens, golfspiller, Hammel (forrest til højre). Foto: Kian Johansen

Priser:

Guldfesten bakkes op af Wavin

En af Favrskovs største virksomheder støtter igen Guldfesten, der hædrer Favrskovs helte. Vi skal blive stolte over at høre om passionerede, lokale mennesker, lyder det fra Wavin

Af
Kian Johansen

Guldfesten For fjerde gang finder Guldfesten i Favrskov sted.

Igen i 2020 har plast og-rørproducent-virksomheden Wavin fra Hammel valgt at sponsorere Guldfesten med et klækkeligt beløb.

For fjerde år i træk går jagten ind på guldvindere, talenter, foreninger og gode foreningsledere der gør en forskel.

"Med Guldfesten får vi sat fokus på nogle af de fag og områder, vi normalt ikke hører meget til. Det giver indsigt i, hvor alsidige muligheder vi har," siger Malene Tang Stærk, Teamleder for Wavins Marketing-afdeling.

"Det føles rigtig godt at høre om alle de lokale sportsfolk, erhvervsdrivende, faguddannede, musikere m.fl. – som har dedikeret sig en passion og tilmed opnået resultater. Vi bliver stolte, når vi hører disse historier! Vi bliver stolte af at være beliggende i en kommune, hvor vi har så engagerede og dygtige mennesker. Og det vil vi naturligvis gerne støtte," fortæller Malene Tang Stærk.

Hun tilføjer:

"Med Guldfesten får vi sat ansigter og navne på disse gode historier; For hvor er det fedt at høre om unge menneskers kamp for at opnå anerkendelse på den nationale musikscene. Det er også rørende at høre om ildsjæles store og mangeårige indflydelse på foreningslivet. Eller høre om en lærling, der ikke bare har fundet sig et job – men rent faktisk kæmper for en passion. Og så er det mennesker fra vores kommune. Det inspirerer," lyder det.

Avisen i spidsen

Lokalavisen Favrskov står i spidsen for Guldfesten og får god hjælp af andre lokale aktører og så har Favrskov Kommune også valgt at støtte prisoverrækkelserne fra 2020.

Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at tildele Guldfesten i Favrskov et fast årligt beløb på 15.000 kroner.

"Vi vil i Favrskov gerne vise vores talenter, frivillige og foreningsledere, at vi værdsætter deres indsats og der er mange andre kommuner omkring der også støtter sådanne priser og en fest, så det har vi valgt også at gøre," har formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Sten Thomasen tidligere forklaret.

"Vi skal sammen vise, hvad Favrskov også består af, nemlig masser af frivillige og hårdtarbejdende talenter, der kan være en inspiration for andre," siger Kian Johansen, Lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov.

Vi leder efter kandidater

Guldfesten kommer først til at finde sted godt inde i 2020.

Men allerede nu leder vi efter mulige kandidater til priserne.

Vi har nemlig valgt at kåre kalenderårets talenter, ledere og guldvindere fra 2019 året efter. For at få de sidste medaljevindere i slutningen af året med. Ikke desto mindre modtager vi gerne kandidater allerede nu.

GULDFESTEN

Vi leder efter:

  • Årets guldvinder. Idrætsudøvere fra en forening i Favrskov, eller bosiddende i Favrskov, der har vundet guld, til DM eller derover i kalenderåret 2019.
  • Årets leder. En frivillig foreningsleder under 40 år, der gennem flere år har ydet en stor indsats til glæde for børn og unge i en godkendt forening i Favrskov Kommune.
  • Initiativprisen. En forening i Favrskov, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere eller på anden måde har markeret sig, foreningen har opnået en stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Det kan knytte sig til indsatser, der har været igangsat inden for de sidste par år, og hvor effekten ses nu.
  • Kulturtalentprisen. Tildeles en person mellem 15-25 år eller en gruppe af unge, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Favrskov Kommune.
  • Idrætstalentprisen. Tildeles en person mellem 15-25 år eller en gruppe af unge, der har vist et specielt talent inden for idræt. Prismodtageren må ikke have vundet DM eller derover endnu og skal have boet størstedelen af sit liv i Favrskov Kommune.

Send dit bud til ifavrskov@lokalavisen.dk

E-mailen skal indeholde: Navn, sportsgren/kunstart,erhverv, alder, bopæl. Skriv hvilken pris du indstiller vedkommende til i emnefeltet.

Vedhæft et portrætfoto af vedkommende i en opløsning højere end 1MB.

Publiceret 29 January 2020 19:30