Frede Tang, der har boet i Hammel i 50 år, t.h., synes at Solhøj ligger det rette sted i byen. Og det var også på tide, at der kom et nyt plejecenter, mener han.

Frede Tang, der har boet i Hammel i 50 år, t.h., synes at Solhøj ligger det rette sted i byen. Og det var også på tide, at der kom et nyt plejecenter, mener han. "De to andre plejecentre var gamle og trængte til modernisering."

Kæmpe interesse for at se Solhøj

Stuvende fuldt ved indvielsen af Plejecenter Solhøj i Hammel

Af
Anette Bonde

pleje Taler, hurraråb, kaffe og kage, musik og hele 350-400 gæster. Indvielsen af Plejecenter Solhøj i Dommerparken i Hammel var både festlig og hyggelig.

Ældredirektør Kate Bøgh bød velkommen til de mange gæster. Hun fortalte, at 3. sal var åben for gæster, der gerne ville se boligerne indefra. Beboerne havde indvilliget, og nu var de ikke hjemme.

"De er blevet inviteret til kaffebord på Pøt Mølle."

Beboer Karen Lauritsen er glad for at bo på Solhøj, fortæller hun:

Beboer Karen Lauritsen er glad for at bo på Solhøj, fortæller hun: "Det er gode lejligheder, og jeg snakker både med dem jeg kender fra tiden på Elmehøj og med de øvrige beboere og det nye personale. Jeg lærer en masse nye at kende, og tager det ellers som det kommer."

Formand for socialudvalget Grethe Villadsen takkede beboerne for at have haft ja-hatten på, de pårørende der havde hjulpet med flytningen, og medarbejderne der havde vist vejen med godt humør. Hun fremhævede fællesarealerne, som beboerne har taget til sig og på den måde ser mere til hinanden.

Borgmester Nils Borring fortalte blandt andet, at plejecentret er det største byggeri i Favrskovs historie. Til daglig huser det 160 borgere, dvs beboere og ansatte tilsammen. Og så fortalte han, at indflytningen var gået godt, altså lige bortset fra, at fire stole og en papkasse med blomster var forsvundet.

"Man leder stadig," sagde han med et blink i øjet.

Gæsterne kunne se boliger og fællesarealer på 3. sal. Fotos: Anette Bonde.

Gæsterne kunne se boliger og fællesarealer på 3. sal. Fotos: Anette Bonde.

Derefter blev der klippet snor og råbt hurra, og så var plejecentret åbent. Kaffe og 600 stykker kage stod og ventede, og mange tog turen til 3. sal for at se lejlighederne. Undervejs bakkede bandet Multipercussion fra Favrskov Musikskole den gode stemning op med et par numre på marimbaer.

Bandet Multipercussion fra Favrskov Musikskole gav et par numre på marimba. Foto: Anette Bonde

Bandet Multipercussion fra Favrskov Musikskole gav et par numre på marimba. Foto: Anette Bonde

De første beboere flyttede ind 2. december og herefter 12 nye beboere om dagen indtil 6. december.

Fakta:

  • Plejecentret Solhøj, der afløser plejecentrene Skaghøj og Elmehøj, har 60 toværelses plejeboliger, 18 korttidspladser og 3 akutpladser.
  • På hver etage er der fællesarealer med udgang til altaner og terrasser.
  • Centret indeholder desuden kiosk- og caféområde, træningsfaciliteter og wellnessområde.
  • Rundt om plejecentret er der sansehave, frugthave, hyggekroge og gåstier samt en legeplads til byens mindste.

Publiceret 05 February 2020 14:00