Her ses blandt andet Linda Guldberg Winding, der er initiativtager til caféen sammen med Trine Persson. “Billedet er fra den aften, hvor vi designede caféen, og alle tegningerne blev lavet.

Her ses blandt andet Linda Guldberg Winding, der er initiativtager til caféen sammen med Trine Persson. “Billedet er fra den aften, hvor vi designede caféen, og alle tegningerne blev lavet." I gruppen sidder alle slags faggrupper. Tekstildesigner, museumsinspektør og gymnasieelever. Privatfoto

Ny café i Hadsten:

"Det er lige til at blive helt høj af

Der er god energi omkring den nye unge-café i Hadsten

Af
Christina S. Johansen

Hadsten Den nye café i Hadsten, der er målrettet unge, tager så småt form. Interessen har været massiv, og 65 frivillige har allerede skrevet sig op alene til den del, der hedder café-vagter.

"Der er så god energi. Interessen og opbakningen er fuldstændig fantastisk og overvældende. Det er til at blive helt høj af," siger Trine Løvgren Persson, der er projektleder på tiltaget.

En af skitserne til den nye café, som bliver indrettet med genbrugsmøbler.

En af skitserne til den nye café, som bliver indrettet med genbrugsmøbler.

En bid af gangen

Lige nu er udlejeren ved at gøre lokalerne klar til Røde Kors, som står bag caféen, og imens er der massevis af forskellige forberedende aktiviteter i gang. Eksempelvis skal der skaffes interiør samt sponsorater, og indenfor de kommende par uger bliver der lavet 3D-skitser.

"Der er masser af praktik, som skal på plads, og senere kan vi så blive skarpe på eksempelvis åbningstider, og hvad vi skal servere. Vi er ligesom nødt til at spise elefanten en bid af gangen," siger Trine Løvgren Persson.

Får et ugeskema

Den nye café, hvor der er plads til 40 personer, får et ugeskema over stedets forskellige aktiviteter - og for hvornår der så er rigtig café. For stedet skal nemlig rumme flere af Røde Kors' lokale tiltag.

Selve café-delen skal være økonomisk bæredygtig og overskuddet fra salg af kaffe med mere skal gå til Røde Kors' projekter.

Publiceret 06 February 2020 10:30