Linjeføringen ind mod det vestlige Hinnerup. Nærmeste boligkvarter er Hørbakken, som er skudt op indenfor det seneste år. Foto: Michael Wulff

Linjeføringen ind mod det vestlige Hinnerup. Nærmeste boligkvarter er Hørbakken, som er skudt op indenfor det seneste år. Foto: Michael Wulff

Den nye bro er klar - sådan da

Rønbækvej skal åbnes og genindvies, når broen over Rønbækken skaber en ny forbindelse mod Søften. Der mangler dog lige et par detaljer som en lyskurv og en stump cykelsti.

Af
Michael Wulff

HINNERUP/SØFTEN Et par morgenfriske fruer kommer travende ned mod den nye bro over Rønbækken. Broen er endnu ikke åbnet for kørende trafik.

"Det bliver da en fin forbindelse, men hvad så i Søften. Der bliver da trængsel på Århusvej," forudser kvinderne og kommer med et forslag:

"Gør Århusvej firesporet ind mod Århus. Der er jo plads nok til en udvidelse."

De motionsglade kvinder forsvinder i rask gåtempo i det naturskønne område nær broen.

Fra træskelet til bro

For præcis et år siden var broen kun et træskelet, hvor syv mand fra Bro & Beton-bisser fra virksomheden Arkil med hjælp fra en stor kran arbejdede på projektet.

I januar 2019 så broen sådan ud.

I januar 2019 så broen sådan ud.

Det koster anlægget

De syv mænd er forlængst draget mod andre broprojekter, og broen over Rønbækken står helt stille denne januarmorgen, hvor temperaturen lidt usædvanligt for årstiden nærmer sig de små 10 grader.

Den 12 meter brede bro og vejføringen er sammen med byggemodningen på Hørbakken budgetteret til 30 millioner kroner, fortæller chef for Trafik og Ejendomme i Favrskov Kommune Claus Vind Andersen:

"Vejanlægget og den dobbeltrettede cykelsti beløber sig til 9,2 millioner kroner, mens vejbroen over Rønbækken lander på 8,4 millioner kroner. Så sammenlagt er det 17,6 millioner kroner."

Vejforbindelsen går fra Herredsvej mellem Hinnerup og Grundfør og ned til Søften og den til tider stærkt trafikerede Århusvej. Trafikken inde ved T-krydset Ådalsvej og Århusvej skulle så gerne aflastes.

T-krydset hvor Rønbækvej møder Århusvej. Lyskurv og cykelsti på vej.

T-krydset hvor Rønbækvej møder Århusvej. Lyskurv og cykelsti på vej.

Ny lyskurv på Århusvej

Det er lettere at arbejde, når der ikke skal tages hensyn til trafikken samtidig. Og jeg vil ikke sætte en dato på, men det er det, vi mangler for at kunne indvie forbindelsen.

Claus Vind Andersen, chef for Trafik og Ejendomme om en manglende lyskurv og lidt cykelsti

Men for at trafikanterne kan komme ud på Århusvej i Søften, skal der opføres et lyssignal. Og det mangler fortsat.

Claus Vind Andersen fortæller, at lysreguleringen og en stump cykelsti på den sidste del af Rønbækvej skal gøres færdigt, før broen åbnes op.

"Det er lettere at arbejde, når der ikke skal tages hensyn til trafikken samtidig. Og jeg vil ikke sætte en dato på, men det er det, vi mangler for at kunne indvie forbindelsen," siger chefen for Trafik og Ejendomme.

Rønbækvej vil så have en dobbeltrettet cykelsti, som flere cyklister allerede benytter.

Publiceret 08 February 2020 10:30