Cecilie Elvirah Lassen og Hanne Bülow Kristensen står bag det nye Bevæg & Sans i Hammel, som åbner til marts. Foto: CSJ

Cecilie Elvirah Lassen og Hanne Bülow Kristensen står bag det nye Bevæg & Sans i Hammel, som åbner til marts. Foto: CSJ

Bevæg & Sans:

Et nyt og sjovt fællesskab om bevægelse

På Banealle 8D kommer yoga, pilates, mindfulness, behandlerrum og andre initiativer med fokus på fysisk og mental trivsel

Af
Christina S. Johansen

Hammel Fremover bliver der fokus på masser af bevægelse i lokalerne på Banealle 8D, hvor blandt andet Lokalavisen tidligere har huseret.

Navnet på det nye tiltag, som åbner i marts, er Bevæg & Sans, og det er Hanne Bülow og Cecilie Elvirah Lassen, som står bag.

De forklarer, at Bevæg & Sans bliver et social- og sundhedsfagligt hus, hvor forebyggelse og sundhedsfremmende tiltag er i højsædet.

Her kommer blandt andet til at være forskellige former for bevægelsesundervisning herunder blandt andet yoga, pilates og mindfulness, foruden et behandlerfællesskab med blandt andre en psykomotorisk terapeut udefra samt akupressur og holistisk kraniosakralterapi af Cecilie Elvirah Lassen.

Hertil vil løbende komme andre workshops og initiativer med fokus på fysisk og mental trivsel gennem bevægelse, ligesom der bliver lagt stor vægt på det sociale i at mødes om bevægelse.

"Vi ønsker, at så mange som muligt får muligheden for at kende effekten af vores træning og øvelser - altså den ro og styrke, som det det kan give," siger Hanne Bülow, før Cecilie Elvirah Lassen forklarer, at Bevæg & Sans har fokus på det hele menneske - at krop og psyke hænger sammen.

Børn og unge i fokus

En stor hjertesag for de to kvinder er børn og unges trivsel.

"Vi vil lave skræddersyede forløb, hvor alle vores kompetencer kommer i spil. Igen vil det altså være med udgangspunkt i bevægelse, og hvad det kan gøre for den enkelte," forklarer Cecilie Elvirah Lassen, og Hanne Bülow fortsætter:

"Flere initiativrige steder i byen samler børn og unge om idræt og andre gode aktiviteter. I Bevæg & Sans ønsker vi at endnu flere børn og unge får muligheden for at komme med i et sundt fællesskab, som styrker den enkelte både fysisk og mentalt."

Cecilie Elvirah Lassen og Hanne Bülow Kristensen står bag det nye Bevæg & Sans i Hammel, som åbner til marts. Foto: CSJ

Cecilie Elvirah Lassen og Hanne Bülow Kristensen står bag det nye Bevæg & Sans i Hammel, som åbner til marts. Foto: CSJ

Balance Me-hold flytter

Nogle vil måske kende Hanne Bülow og Cecilie Elvirah Lassen fra yoga- og pilatesstudiet Balance Me lidt længere henne ad Banealle.

Her har de nemlig begge undervist - Cecilie i forskellige former for yoga og Hanne i pilates. Nu er tiden i Balance Me imidlertid slut, da ejer Helle Jensen har valgt at vende tilbage til sit oprindelige fag som sygeplejerske.

Holdene fra Balance Me kører dog videre i regi af Bevæg & Sans, ligesom Helle til tider vil dukke op det nye sted.

Har helt ro i maven

Det var gennem tiden i Balance Me, at Hanne og Cecilie udviklede et venskab og opdagede en fælles vision og mission, men faktisk kendte de to kvinder allerede hinanden fra den psykomotoriske uddannelse, som de begge har taget en del af.

I Balance Me fandt de ud af, at de fagligt matcher og supplerer hinanden rigtig godt,og derfor var de ikke i tvivl om, at de nu skal starte op selvstændigt - sammen.

Cecilie har gennem flere år vidst, at hun en dag ville gå "all in" på det selvstændige liv, og også Hanne glæder sig enormt, forsikrer hun:

"Det bliver fantastisk! Det er jo noget, som jeg har haft lyst til og idéudviklet på i flere år, så jeg har helt ro i maven over at starte selv."

Publiceret 20 February 2020 11:00