Benny Hagelskjær skaffede som cykelformand blandt andet DM i Landevejscykling til Hammel i 2012. Arkivfoto

Benny Hagelskjær skaffede som cykelformand blandt andet DM i Landevejscykling til Hammel i 2012. Arkivfoto

Dødsfald: Han har taget sin sidste tur på forenings-cyklen

Tidligere formand for Hammel Cykle Klub, Benny Hagelskjær, begraves i morgen

Af
Jesper Dannerfjord

tidligere formand for Hammel Cykle Klub

Mindeord Lørdag nat 16. februar 2020 forlod Benny Hagelskjær denne jord efter en lang, heroisk kamp mod kræften. Han blev 60 år.

Benny var en ildsjæl, en ener og et fantastisk menneske, og det er ubegribeligt, at vi aldrig skal se ham igen.

Han efterlader et stort tomrum.

I løbet af nullerne kastede Benny sin kærlighed på Hammel Cykle Klub og var klubbens formand fra 2009 – 2017.

Han var en visionær foreningsleder og ildsjæl, der på få år transformerede klubben radikalt fra en traditionel eliteklub med få medlemmer til en bredt favnende cykle klub med mange medlemmer i alle aldre og størrelser, på alle niveauer og inden for mange discipliner. Det gjorde han med visionen: ”Vi cykler alle”, som stadig er Hammel Cykle Klubs overordnede ledestjerne.

Benny havde en fantastisk evne til at udstikke rammer og retning, sætte det rigtige hold og få ting til at ske. Han formåede at skabe et bredt engagement i Hammel Cykle Klub, og få folk med på sine ideer.

Det kulminerede allerede i 2012, hvor Hammel Cykle Klub var vært for DM i landevejscykling – et resultat af en af Bennys vilde ideer. Helt i Bennys ånd blev slutproduktet et DM, der på alle måder satte standarden for hvordan et DM i landevejscykling afholdes i dag. Hammel kom for alvor på cykellandkortet, og det kastede efterfølgende en masse gode ting af sig.

Der blev lavet en meget succesfuld MTB afdeling, tilbudt kvinde- og seniorcykling, lavet aktiviteter for et væld af børn og unge, talentudviklet, etableret mountainbikespor i skoven, indført trænerkurser, afholdt Post Cup løb, UCI mountainbike løb, Danmarks bedste licensløb ”Pinseløbet, Kids Liga, medaljeløb, Hadsten Gade Grandprix blev overtaget, U23 elitehold og MTB elite på allerhøjeste niveau i Danmark og internationalt samt en kæmpemæssig medlemsvækst på motionssiden.

Benny var foreningsmenneske helt ind til benet. Han troede på et stærkt fællesskab, hvor den enkelte tager ansvar og giver noget af sig selv til andre. Samtidig var det hans overbevisning, at man som forening er forpligtet til at bidrage til lokalsamfundet. Det har præget Hammel Cykle Klub frem til i dag og vundet stor respekt i Favrskov Kommune.

Som menneske var Benny åben, lyttende og viljestærk, hvilket han tog med sig ind i formandsrollen. Det var dyder som medvirkede til at skabe de resultater, der blev opnået i hans formandsperiode. Han kunne tale med alle folk og var en netværker af guds nåde. Han var afholdt og respekteret, og han gjorde et varigt indtryk på alle de medlemmer og samarbejdspartnere, som han var i kontakt med.

På grund af sygdom måtte Benny efter mange svære overvejelser trække sig som formand i foråret 2017, hvor han også blev udnævnt som æresmedlem af Hammel Cykle Klub.

Med sin ukuelige viljestyrke, sin optimisme og sit livsmod deltog han stadig som konsulent og hjælper i planlægningen af det sidste Pinseløb i 2018 og Hadsten Gade Grand Prix.

Benny var en type der aldrig gav op – men lørdag nat steg han af cyklen for sidste gang efter den længste og hårdeste etape, som ikke kunne vindes.

Benny vil være savnet og altid husket for sin person, og det han gav til Hammel Cykle Klub.

Vores dybeste medfølelse går til Ilse og familien.

Begravelsen finder sted på lørdag 22. februar 2020 kl. 11 i Hammel Kirke med efterfølgende mindeceremoni i Inside.

Publiceret 21 February 2020 09:26