Illustration fra fodboldafdelingens ansøgning.

Illustration fra fodboldafdelingens ansøgning.

Tommelfinger vendt opad til endnu mere fodbold og tennis i Hinnerup

Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler at godkende ansøgninger

Af
Christina S. Johansen

Hinnerup Tennisafdelingen i Hinnerup og Omegns Gymnastikforening drømmer om at anlægge en nye kunstgrus-tennisbane samt en padeltennisbane på arealet mellem Lilleåen og den nye Rønbækhal.

På samme vis er der store drømme hos HOG's fodboldafdeling. Her ønsker man at påbegynde etableringen af en aktivitets/street park med et tekniktrænings-område med kunstgræs, samt en multibane og en goalbox med kunstgræs. Projektet er en del af et større samlet projekt kaldet Oasen med klubhusfaciliteter, multibane, legeplads med mere.

Faciliteterne skal ligge på grusbanen ved siden af kunstgræsbanen Vibe Arena.

Fælles for begge projekter er, at de ønskes placeret på kommunens jord, hvorfor HOG derfor har spurgt kommunen, om den vil stille arealet til rådighed for byggeriet.

Opføres for egne midler

Begge dele får nu opbakning fra Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune, som anbefaler byrådet at godkende ansøgningen fra HOG.

Både HOG's fodbold- og tennisafdeling indsendte ansøgninger om økonomisk tilskud til projekterne i forbindelse med Budget 2020-23. Ansøgningerne blev ikke imødekommet, men nu ønsker klubben altså at realisere projekterne for egne midler.

Perfekt til seniorer

De nye tennisfaciliteter med lysanlæg og kunstgrus, som gør, at banen kan benyttes i vinterhalvåret, vil samlet koste 650.000 kroner. Klubben beskriver selv en af årsagerne til projektet sådan:

"Padeltennis er især populær blandt ældre tennis- og badmintonspillere, da spillet er mindre fysisk krævende og derfor egner sig perfekt til dem, som synes, tennis eller badminton er blevet for hårdt. I HOG Tennis spiller en lang række af seniormedlemmerne padeltennis i Aarhus eller når de er på ferier i udlandet. De har som gruppe tilkendegivet, at de ønsker at anvende en ny bane i Hinnerup."

Inviterer ind i fællesskabet

Fodboldklubbens store projekt har et samlet budget på 2.135.000 kroner. Klubben beskriver selv en af årsagerne til de nye drømme som følger:

"Vi har en særlig udfordring med 30-50 utilpassede unge, som hænger ud på vores træningsanlæg med hærværk og utryghed til følge. Med HOG Street Park ønsker vi at invitere disse unge ind i vores fællesskab (...) og dermed bidrage til fortsat social og etnisk inklusion i vores fantastiske forening og område."

Publiceret 21 February 2020 19:30