Gæld er en farlig ting. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Gæld er en farlig ting. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Frivillige søges: Gældsramte risikerer at stå uden hjælp

"Vi oplever et stort behov for rådgivning om gæld og økonomi fra socialt udsatte mennesker i Hammel og Hinnerup."

Favrskov Sårbare mennesker i dyb gæld har stor glæde af den gratis gældsrådgivning På Fode Igen. Men mangel på frivillige rådgivere betyder, at rådgivningen er i fare for at lukke.

"Vi oplever et stort behov for rådgivning om gæld og økonomi fra socialt udsatte mennesker i Hammel og Hinnerup. De kan typisk ikke gå i banken og få hjælp. Så vi er ret fortvivlede over, at det ikke er lykkedes at finde nogle afløsere for vores tidligere gældsrådgivere, som er stoppet. For i værste fald er vi nødt til at lukke rådgivningen i Favrskov Kommune," siger jurist og projektleder June Crondahl fra gældsrådgivningen På Fode Igen.

På Fode Igen yder gratis gældsrådgivning med uddannede fagpersoner knap 30 steder landet over. Siden 2015 har På Fode Igen hjulpet gældsramte borgere i Favrskov Kommune med at få styr på økonomien. Det er kommunens jobcenter, som henviser borgere.

"Så vi efterlyser bankrådgivere, socialrådgivere, økonomer, revisorer, advokater – eller måske studerende eller pensionister inden for et af disse fagområder," siger June Crondahl.

CV

Publiceret 24 February 2020 19:00