Lars Krants fra Mosegaard Museum fortæller historien. Pressefoto

Lars Krants fra Mosegaard Museum fortæller historien. Pressefoto

Podcast: Lyt til historien om gammel kongegrav i Vejerslev

Moesgaard Museum med i nyt formidlingsinitiativ

PODCAST Et nyt podcastafsnit i serien 'Åsteder - fortællinger fra Gudenåen' er udkommet. Det handler om et helt særligt fund ved Vejerslev Skov i Jylland. Her har arkæologer fra Moesgaard Museum nemlig fundet resterne af en gammel kongegrav, der måske har potentiale til at skrive Danmarks historien om. Lars Krants fra Moesgaard Museum fortæller historien.

Fund af skibssætninger

Der er ikke meget at se, når man står i den store lysning midt i Vejerslev Skov. Kun få spor markerer, at her har der tilbage i jernalderen foregået noget helt ekstraordinært. En af Nordeuropas største monumentale skibssætninger, som er nævnt i ældre optegnelser, er nu genfundet ved Gudenåen. Efter lang tids arbejde er gravmonumentet blevet lokaliseret af arkæologer fra Moesgaard Museum, der har foretaget undersøgelser i området, og i podcasten 'Åsteder - fortællinger fra Gudenåen' fortæller overinspektør Lars Krants fra Moesgaard Museum netop den historie.

Podcastserien ”Åsteder - fortællinger fra Gudenåen” er blevet til i et samarbejde mellem blandt andet otte jyske museer. Herudover deltager turistorganisationerne omkring Gudenåen samt de syv Gudenåkommuner i GudenåSamarbejdet. I projektet indgår også et uddannelsesforløb, som skal klæde partnere på til at bruge podcast som formidlingsform på den lange bane.

Hver måned udkommer et nyt afsnit i podcastserien, der kan findes på iTunes eller i Podbean.

gs

Fakta

  • Få mere viden og inspiration på www.oplevgudena.dk/podcast.
  • Seriens podcasts bliver produceres af journalist Lene Grønborg Poulsen, lydland.com.
  • Partnerskabet består af de statsanerkendte museer med ansvar for formidling af Gudenåen, turistorganisationerne omkring Gudenåen samt de syv Gudenåkommuner i GudenåSamarbejdet.
  • De deltagende museer er Glud Museum, Horsens Industrimuseum, Horsens Museum, Øm Kloster Museum, Museum Silkeborg, Moesgaard Museum, Energimuseet og Museum Østjylland.

Publiceret 24 February 2020 16:00