Niels Fuglsang (S) og Nils Borring (S) hentede grøn inspiration i Hinnerup. Pressefoto

Niels Fuglsang (S) og Nils Borring (S) hentede grøn inspiration i Hinnerup. Pressefoto

EC Power i Hinnerup sendte grøn inspiration afsted til EU

Europa-Parlamentsmedlem Niels Fuglsang (S) lagde vejen forbi Hinnerup for at blive klogere på EC Powers arbejde

Hinnerup EC Power A/S i Hinnerup gav onsdag 26. februar grøn inspiration til Niels Fuglsang (S), der er medlem af Europa-Parlamentet. Med på besøget var også borgmester Nils Borring (S).

EC Power producerer mini-kraftvarmeanlæg, der giver et væsentligt bidrag til den grønne omstilling. Virksomheden har et stærkt samarbejde med Favrskov Kommune og har leveret grønnere anlæg til både lokale skoler og kommunale bygninger.

EC Power er samtidig en meget innovativ virksomhed, der har over 27 patenter i mange europæiske lande.

"EC Power er et godt eksempel på en virksomhed, der formår at gøre en grøn forskel. Det styrker mig i opfattelsen af, at der ikke er en modsætning mellem fokus på reduktion af CO2-udledning og ønsket om at skabe og fastholde flere lokale arbejdspladser," siger Niels Fuglsang i en pressemeddelelse, mens direktør i EC Power, Bjarne Bogner, følger op:

"Det er dejligt, at vi med Niels Fuglsangs besøg får mulighed for at bidrage med viden og erfaring, som kan fremme udviklingen i EU’s klimapolitik."

Savner konkrete politiske forslag for at nå klimamål

EC Powers vision er at gøre al menneskelig aktivitet CO2-neutralt i 2050. Det stemmer overens med Paris-aftalens klimamål, som også EU har underskrevet.

Men Hinnerup-virksomheden oplever også skiftende EU-regler og savner konkrete politiske forslag for blandt andet at nå EU's klimamålsætninger.

"Som politiker er det vigtigt at vide, hvilke knapper man skal skrue på i lovgivningsarbejdet for at gøre EU grønnere. Derfor er det afgørende for mig at møde de lokale virksomheder, som har helt konkrete erfaringer med den grønne omstilling og ved, hvor udfordringerne ligger," siger Niels Fuglsang, som sidder i Europa-Parlamentets Energiudvalg, hvis opgave blandt andet er at realisere EU's klimamålsætninger.

csj

Publiceret 26 February 2020 16:00