"Vi vil gerne handle så tæt med bonden som muligt, så vi dels kan betale bonden mere for sit produkt, og dels kan sælge kaffen billigere til kunden," fortæller Sofian Laimi, som har åbnet kafferisteriet Laimi Coffee Roasters i Lading sammen med sin far. De har ansat Kasper Helbo som kafferister. Foto: CSJ

Lajmi Coffee Roasters:

De rister sort guld i Lading

I Lading har far og søn åbnet nyt kafferisteri- og butik med kvalitetskaffe

Af
Christina S. Johansen

Lading "Du skal lige kramme bønnerne i hånden, så kan du virkelig dufte dem," forklarer 59-årige Zouhair Lajmi, mens kilovis af nyristede bønner vælter ud af det fancy maskineri hos Lajmi Coffee Roasters.

Det lille kafferisteri med tilhørende butik er netop åbnet i Lading - lige som man kører ind på Mandhusvej fra Viborgvej.

Bag stedet står far og søn Zouhair og Sofian Lajmi.

På stedet sælger de såkaldt speciality kaffe, som er kaffe af særlig høj kvalitet. Lige nu består sortimentet af seks espressoer og ni filter/stempel kaffe og lidt te - foruden udstyr til brygning.

"Vi er desuden altid klar til en god snak om kaffen, og her taler vi et sprog, som alle kan forstå. Her er heller ingen spørgsmål dumme," fortæller 32-årige Sofian Lajmi, som egentlig er årsagen til, at far og søn har valgt at gå kaffe-vejen.

Han fandt nemlig kærligheden til det "sorte guld", da han blev ansat som kaffesælger hos Pascucci i Aarhus.

"Kaffe blev virkelig min store passion. Min tidligere chef fik åbnet mine øjne, og det at nørde med kaffen har virkelig fanget mig," forklarer han.

Hvad er det, som kaffe kan?

"Jamen kaffe kan alt. Det er den her tropiske frugt, som har så mange nuancer. Og så kan den gøre folk glade. Vi vil gerne slå et slag for, at kaffe er noget, man nyder, og ikke kun noget man drikker for at få sit fix."

Supplerer hinanden godt

Farmand Zouhair er nu også en erfaren herre. Måske ikke lige indenfor kaffe, men mad.

I 28 år drev han nemlig restauranten Victoria, som senere blev til Lajmi, i Jægergårdsgade i Aarhus C. Den lukkede i 2017.

De sidste år på restauranten var Sofian med, men nu er rollerne altså byttet om, og Zouhair er "i lære" hos Sofian.

"Vi supplerer hinanden rigtig godt. Far har masser af erfaring indenfor daglig drift - såsom økonomi, regnskab og bare det have rigtig godt styr på tingene. Og så skal jeg ellers ud at sælge en hel masse," fortæller Sofian Lajmi.

Dem, han skal sælge til, er caféer, restauranter og hoteller, mens private altid kan besøge butikken eller handle via hjemmesiden Lajmi.dk.

En kæmpe investering

Zouhair og Sofian overtog lejemålet i Lading i september, og siden har de renoveret stedet på livet løs:

"Er du sunshine, det trængte til en kærlig hånd," siger Sofian Lajmi og fortsætter:

"Det har været en kæmpe investering, så nu hungrer vi også efter at komme i gang."

Men hvorfor egentlig placere et nyt kafferisteri i Lading?

"Min fætter har et værksted længere oppe ad Viborgvej. Han foreslog, at vi kiggede nærmere på det her sted. Og det passer til det, som vi skal bruge. Så er det selvfølgelig også billigere at flytte på landet. Skulle vi have ligget i Aarhus, ville det jo bare have afspejlet sig i kaffens pris," siger Sofian Lajmi.

Hvad er drømmen med Laimi Coffee Roasters?

"Vi drømmer om et sundt firma. Vi skal ikke være mangemillionære, men vi skal kunne leve af det og have det sjovt undervejs. Desuden får vi mulighed for at gøre os selv endnu bedre indenfor kaffens verden, og vi kan samtidig sprede en masse glæde med god kaffe."

Publiceret 27 February 2020 11:00