Henrik Øelund stopper til sommer som direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH) i Hadsten. Pressefoto

Henrik Øelund stopper til sommer som direktør på Den jydske Haandværkerskole (DjH) i Hadsten. Pressefoto

Øelunds vin-otium

Vinstokke, rejser og tid med konen er Henrik Øelunds plan, når han stopper på Den jydske Haandværkerskole

Af
Kian Johansen

Hadsten På den skovklædte og højtliggende ejendom ved hjemmet i Mesing, tæt på Skanderborg skal Henrik Øelund snart bruge en del tid på sine 175 vinstokke og på produktionen af godt 80 liter vin om året.

"Det kræver en del at passe vinstokkene og at producere vinen. Det glæder jeg mig til," fortæller direktøren på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten om den vinmark han har haft siden 2004.

Direktør i 17 år

Den snart 65-årige Henrik Øelund har selv valgt at stoppe som direktør ved udgangen af juni 2020.

"Det er et job der kræver opmærksomhed 24-7 og man kan ikke have jobbet, hvis man ikke er der fuldt ud. Nu har jeg nået en alder, hvor jeg også vil lave andre ting," siger Henrik Øelund, der har været ansat på DjH i Hadsten i 21 år, heraf de seneste 17 år som direktør.

Og de andre ting er udover den kærlige pleje af vinstokkene og tiden med konen Pia også endnu flere udlandsrejser.

Det foretrukne rejsemiddel er i en autocamper rundt om i blandt andet USA. Til rejsemål du ofte ikke vil forbinde direkte med feriedestinationer.

"Det er en god måde at koble helt af på," fortæller han Lokalavisen Favrskov.

Skole i vækst

Henrik Øelund leverer til sommer en håndværkerskole i vækst og som er kendt som en af de bedste håndværkerskoler i Danmark.

Indenfor de seneste par år er der tilføjet bistro og undervisningslokaler. Og skolehjem nummer to forventes færdigbygget i oktober 2020 til skolen, der har voksende elevtal.

"Jeg afleverer forhåbentlig en skole i god stand. Vores strategiplan fra 2016-2020 er snart fuldført, så det er en god ide, at den person der sætter sig i stolen, får mulighed for at sætte sit præg på skolens udvikling fra begyndelsen af."

Bestyrelsen leder efter en ny direktør for DjH. Ansøgningsfristen er 27. marts og man forventer at en ny person kan tiltræde posten 1. juni 2020.

Publiceret 28 February 2020 11:28