Anders Hermansen (Stående) er nu opsagt som erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd. Arkivfoto: Kian Johansen

Anders Hermansen (Stående) er nu opsagt som erhvervschef i Favrskov Erhvervsråd. Arkivfoto: Kian Johansen

Favrskov Erhvervsråd opsiger erhvervschefen

Anders Hermansen er opsagt efter godt et år på posten, oplyser Favrskov Erhvervsråd

Af
Kian Johansen

Favrskov Bestyrelsen i Favrskov Erhvervsråd har valgt at stoppe samarbejdet med erhvervschef Anders Hermansen. Han afløses midlertidigt af coach Bente Nørgaard, der også løser andre opgaver for Favrskov Erhvervsråd.

Den tidligere leder af SchweizerBageriet i Aarhus nåede at være ansat fra januar 2019 og er nu opsagt.

Dermed er endnu et kapitel føjet til sagaen om Favrskov Erhvervsråd, der i næste uge afholder generalforsamling. En generalforsamling hvor to byrådspolitikere formelt vil trække sig fra bestyrelsen.

Her genopstiller Henrik Øelund fra Den jydske Haandværkerskole, ikke, da han stopper som direktør til sommer.

Dermed skal generalforsamlingen finde et nyt bestyrelsesmedlem og vise, om der fortsat er tillid til den siddende bestyrelse.

Den dybere årsag til, at de to politikere trækker sig og at Favrskov Erhvervsråd i over et år har forsøgt at omlægge profilen som en mere medlemsstyret forening, skal findes i en omlægning af erhvervsfremme. Efter regeringens udspil for godt halvanden års tid siden, er der nu lagt en del af Favrskov Erhvervsråds tidligere opgaver over i det fælles kommunale Erhvervshus Midtjylland.

Bestyrelsesformand i Favrskov Erhvervsråd, Kenn Jeppesen leder nu efter en ny erhvervschef. Foto: Michael Wulff

Bestyrelsesformand i Favrskov Erhvervsråd, Kenn Jeppesen leder nu efter en ny erhvervschef. Foto: Michael Wulff

Og dermed har Favrskov Erhvervsråd været presset til at finde nye roller og opgaver at udføre, samtidig med at de nuværende opgaver er blevet mindre. Det samme har Favrskov Kommunes lyst til at bidrage til Erhvervsrådets økonomi så også været.

Anders Hermansen er indtil videre tilknyttet Erhvervsrådet i opsigelsesperioden.

"Vi har valgt at opsige Anders, fordi opgaverne har ændret sig markant i forhold til de kompetencer vi i sin tid troede en erhvervschef i Favrskov skulle have. Opgaverne har vi i bestyrelsen ændret på, sideløbende med at den nye erhvervsfremme-reform også har ændret en del. Men jeg så ikke ilden i øjnene på ham, længere," lyder det fra bestyrelsesformand Kenn Jeppesen.

Han forudser, at en ny erhvervschef tidligst er ansat efter sommerferien.

"Vi skal finde en person, der vil have fingrene i mulden og som kan samle folk omkring sig. Det skal samtidig være en person der selv er med til at løse opgaverne."

"Indtil da holder vi snuden i sporet. Vi er på omgangshøjde med at løse de opgaver, som Favrskov Kommune har givet os og det arbejde fortsætter naturligvis.

Favrskov Kommune har valgt at kigge på samarbejdet før sommerferien, inden man vælger om samarbejdet skal fortsætte.

Publiceret 03 March 2020 13:05