Knap 3000 gymnaster skal på gulvet i Hammel Idrætscenter ved DGIØstjyllands forårsopvisning. Pressefoto.

Knap 3000 gymnaster skal på gulvet i Hammel Idrætscenter ved DGIØstjyllands forårsopvisning. Pressefoto.

Hammel Idrætscenter henter DGI's store forårsopvisning til byen

DGI Østjylland har i år valgt Hammel Idrætscenter som ramme for den store forårsopvisning med knap 3000 gymnaster

Af
Anette Bonde

gymnastik Knap 3000 gymnaster skal på gulvet i Hammel Idrætscenter til DGI's forårsopvisning med gymnaster fra lokalforeninger i hele Østjylland. Det sker i weekenden 13. - 15. marts. Weekenden skydes i gang fredag kl. 17, hvor dørene åbnes for tilskuere.

Ledte i hele Østjylland

Tidligere har DGI's Forårsopvisning været delt over fire weekender i Vejlby-Risskov Hallen og i Arena Randers, og for første gang vil det hele nu blive afviklet i samme weekend. Efter at have ledt i hele Østjylland efter et egnet idrætscenter faldt valget på Hammel, fortæller Helle Klüwer, gymnastikkonsulent hos DGI Østjylland. Det er både idrætscentrets størrelse og centerleder Peter Kjærgård og hans medarbejderes friske tilgang til opgaven, der ligger bag valget.

"Der er supergode faciliteter i Hammel Idrætscenter, inklusiv tilskuerfaciliteter. Her kan vi have opvisning i to haller på én gang. Det giver endnu mere liv. Så store haller er der ikke andre steder," fortæller Helle Klüwer og tilføjer at man har ledt i hele Østjylland.

"Det eneste sted er Randers, men vi turde ikke løbe an på at de ville være færdig med ombygningen, da vi planlagde."

Hun tilføjer, at DGI Østjylland samtidig har mødt stor hjælpsomhed hos Hammel Idrætscenter.

"De er enormt servicemindede og klar. Der er ikke noget, der ikke kan lade sig gøre, når vi har spurgt."

Større arrangementer

Peter Kjærgaard peger på, at det er tidligere større regionale arrangementer, der har banet vej for et arrangement som dette.

"Byggeriet af arenaen for fem år siden og det at vi nu kan tage større regionale ting, begynder at slå igennem."

Hammel Idrætscenter har blandt andet lagt hus til DGI's SMIL-stævne med 400-500 gymnaster og fest om aftenen, DM i Acro Gymnastik, og DM i badminton for hold, som HGF Badminton i april afholder for andet år i træk. Endvidere er der nu også kommet en henvendelse udefra fra en arrangør, der ønsker at afholde Jydsk Mesterskab i Acro Gymnastik, fordi deres egne faciliteter ikke er store nok.

DGI's Forårsopvisning er det største arrangement, der nogensinde har været i Hammel Idrætscenter, fortæller Peter Kjærgaard. Det stiller krav til logistikken, blandt andet at få gymnaster og tilskuere ind og ud af huset ved de skiftende opvisninger. Svømmehallen bliver lukket i den weekend, og varer transporteres uden om og ikke igennem huset.

"Vi taler om et vareindkøb i en størrelse, vi ikke har prøvet før."

Publiceret 04 March 2020 09:00