Inger Alvilda Frederiksen fik brev fra H.M. Dronning Margrethe

Inger Alvilda Frederiksen fik brev fra H.M. Dronning Margrethe

Inger er 100 år:

Rettede kapsler ud på bryggeri

Torsdag 27. februar kunne Inger Alvilda Frederiksen, Houlbjerg, fejre sin 100 års fødselsdag

Af
Anette Bonde

100 år Det blev en dejlig og festlig dag, da Inger Alvilda Frederiksen, Houlbjerg, torsdag 27. februar fyldte 100 år. Nevøer og niecer kom sammen med deres familie med gaver og blomster, og de lavede også festmiddagen hjemme hos fødselaren selv.

Dagen efter, da Lokalavisen var på besøg, kom der brev fra H. M. Dronning Margrethe med lykønskning og dronningens personlige underskrift. Det blev åbnet straks, og Inger Alvilda Frederiksen var glad for den royale hilsen. Men:

"Jeg har ikke fået skrevet til hende," erklærer hun med et glimt i øjet, og tilføjer, at hun nu har fået en penneveninde.

Hun er glad for familiens fejring af hende og sætter stor pris på det dejlige sammenhold i familien. Det gjaldt både i forhold til hendes nu afdøde søskende og nu med næste generation. Inger Alvilda Frederiksen er moster til fire og faster til to nevøer og niecer.

Hen til bedsteforældre

Inger Alvilda Frederiksen blev født i Enslev ved Vellev. Her nåede hun kun at bo i de første fjorten måneder af sit liv, idet hendes far døde af lungebetændelse og moderen på 29 år måtte sælge ejendommen. Moderen flyttede derefter sammen med sine fire børn til sine forældre i Houlbjerg.

Inger Alvildas søskende flyttede hjemmefra efterhånden som de blev voksne, men selv blev hun boende i huset sammen med sin mor. Hun har i mellemtiden renoveret og bygget om og bor stadig hjemme i sit hyggelige hus.

Inger Alvildas mor fik arbejde på det hedengange Houlbjerg Bryggeri, og her fik Inger Alvilda Frederiksen også en god indtægt i en del år. Arbejdet bestod i at rette brugte kapsler ud, idet råstoffer og materialer på grund af krigen var en mangelvare. Der var 1000 kapsler i hver pakke, og arbejdet foregik hjemmefra. Desværre blev hun på grund af sygdom nødt til at lade sig pensionere, da hun var sidst i 30'erne.

Der er helbredsmæssige udfordringer, men Inger Alvilda Frederiksen er i øvrigt en både frisk og skarp 100-årig.

Publiceret 04 March 2020 16:00