Skjesbjergvej mellem Vellev og Langå. En Google Maps søgning viser tydeligt, at her er meget mere vand end normalt. Faktisk så meget, at vandet er begyndt at æde af vejen. Foto: Bjarne Høj

Skjesbjergvej mellem Vellev og Langå. En Google Maps søgning viser tydeligt, at her er meget mere vand end normalt. Faktisk så meget, at vandet er begyndt at æde af vejen. Foto: Bjarne Høj

Se læsernes flotte vandfotos:

Favrskov er sluppet nådigt fra vandet

Favrskov svømmer, men er ikke druknet. Oplever private alligevel vand-problemer, kan de hente gratis sandsække

Af
Christina S. Johansen

Vådt Hvis man tager højde for, hvor meget vand, der faktisk er faldet hen over de seneste uger, så er Favrskov "sluppet relativt billigt", lyder meldingen fra Dennis Jensen, der er natur- og miljøchef i Favrskov Kommune:

"Det skal man selvfølgelig passe lidt på med at sige, da der naturligvis er nogle lodsejere, som er hårdere ramt end andre. Men kigger vi bare lidt rundt på vores nabokommuner, så er der altså andre, som er langt værre stillet," siger han og tilføjer, at en god håndfuld borgere har henvendt sig til kommunen, fordi vandet har drillet dem - borgerne har dog selv haft ansvaret.

Alligevel vil kommunen gerne hjælpe, hvor den kan:

"De, der synes, at vandmængderne nu er kommet lige tæt nok på, vil vi gerne hjælpe med gratis sandsække - man skal bare selv fylde dem," lyder det fra Dennis Jensen.

Sækkene kan afhentes hos den lokale entreprenør Holkjærgård på Holkjærvej 4 i Hadsten.

Netop sandsække har kommunen kun selv været på banen med ét sted, nemlig på Ernst B. Sunds Plads i Hadsten, som var i fare for at blive oversvømmet af Lillåen.

Herudover nævner Dennis Jensen Dannebrogspladsen i Ulstrup som et andet sted, hvor der virkelig er "godt vådt."

Separatkloakering og ådal

Spørger man Favrskov Forsyning er meldingen ligeledes, at "det ser ganske fornuftigt ud, alt taget i betragtning," forklarer direktør Sara Funch.

"Vores renseanlæg fungerer og kører på højtryk. Vi har lagt sandsække ved anlægget i Hadsten, og vi holder godt øje med anlægget i Ulstrup. I det hele taget følger vi naturligvis situationen nøje konstant," fortsætter hun.

Hun peger på separatkloakering som en af årsagerne til, at Favrskov er sluppet mere nådigt gennem regnmasserne end mange af "naboerne". I Favrskov Kommune er vi nemlig langt fremme med netop separatkloakering.

Natur- og miljøchefen peger desuden på Favrskovs geografiske placering i en ådal som en medvirkende årsag til, at Favrskov ikke er druknet helt. Han siger:

"En ådal har jo den fantastiske egenskab, at den leder vandet ud til havet. Og vores forfædre har tænkt sig godt om og været fornuftige med, hvor de placerede deres boliger."

Publiceret 05 March 2020 11:15