Sådan ser programmet ud, hvor robotten programmeres. Foto: TinyLineMarker Youtube

Sådan ser programmet ud, hvor robotten programmeres. Foto: TinyLineMarker Youtube

High tech til fodbolden:

Robot kridter banen op

Favrskov Kommune er klar til at hjælpe klubberne med at tegne streger

Af
Michael Wulff

FAVRSKOV Den 16. januar var fodboldfolk fra hele Favrskov samlet i Hadbjerg til et informationsmøde om de nye robotter, som Favrskov Kommune investerer i til udendørssæsonen. Der fløjtes i gang, når banerne kan bære.

Robotterne skal sørge for at tegne stregerne op på banerne, et job, der normalt har kostet manuel arbejdskraft.

"Vi får to robotter, der godt kan minde om robotplæneklippere," siger idræts- og fritidskonsulent Anders Helledi, Favrskov Kommune.

Styres fra en iPad

Men disse små selvkørende apparater skal ikke klippe, men programmeres til at tegne fuldstændig lige streger, hvis det da ikke er midtercirklen eller andre buer. Det kan robotterne også klare.

"De bliver styret fra en iPad, som har banerne lagt ind. Så vælger man den banetype, man har brug for, og robotten går i gang."

Favrskov Kommune har afsat 300.000 kroner i 2020-budgettet for at få robotterne på banen.

HOG-formand er positiv

Peter Bager, hovedformand i HOG i Hinnerup, er positiv overfor ideen om robot-strege-maskiner.

"Rent principielt er vi selvfølgelig glade for alt, hvad der gør foreningsarbejdet nemmere, bedre og sjovere for de frivillige i foreningerne. Det gælder jo i alle forhold og ikke kun i forhold til banekridtning," siger han til Lokalavisen Favrskov.

Han ser også gerne, at robotplæneklippere kom i aktion.

"Det vil formentlig kunne give et kæmpe kvalitetsløft på banerne, hvis de blev trimmet løbende - i stedet for at blive klippet efter behov," siger Peter Bager.

Oplades i to klubber

Det er planen, at robotterne skal kunne lånes af alle klubber i Favrskov, men de får fast stade hos HOG i Hinnerup og HSK i Hadsten, hvorfra de andre klubber kan booke sig ind på et lån med forventet start fra 1. april.

Publiceret 06 March 2020 11:30