Tæller man frivillige trænere, ledere, bestyrelse, tidtagere, etc. med er man over 700 aktiveret i Hadsten Håndbold, hvilket sender klubben ind i Top-5 over de største klubber i Danmark, efter man har overhalet DHG Odense og Silkeborg/Voel. Foto: Erik Laursen

Tæller man frivillige trænere, ledere, bestyrelse, tidtagere, etc. med er man over 700 aktiveret i Hadsten Håndbold, hvilket sender klubben ind i Top-5 over de største klubber i Danmark, efter man har overhalet DHG Odense og Silkeborg/Voel. Foto: Erik Laursen

Historisk vækst sender Hadsten Håndbold op i Top-5

HADSTEN I 2017 slog man to klubber sammen til én. HIF-Håndbold og HSK-Håndbold blev til klubben, der skulle repræsentere Hadsten fremadrettet, under navnet Hadsten Håndbold.

Siden har man oplevet en enorm medlemsvækst i klubben. Fra januar 2018 til januar 2020 er der sket en vækst fra 400 aktive håndboldspillere til næsten 600 aktive håndboldspillere. Altså 50 procent medlemsvækst på to år.

"Nu blev jeg jo så først ansat efter, man slog klubberne sammen. Men man må sige, at folkene bag ramte hovedet på sømmet, da de tog den beslutning om at samle kræfterne under samme 'flag'. Det er noget man i dag ser frugterne af," siger Simon Buus Olsen, Salgs- & Eventchef i Hadsten Håndbold i en pressemeddelelse.

Fra 2 til 12 år har klubben 400 aktive spillere, hvilket altså udgør 60 procent af klubbens antal medlemmer.

"Nogle fantastiske ildsjæle på de yngste årgange, har formået at skabe noget helt unikt omkring eksempelvis Trille Trolle håndbold," siger Simon Buus.

Frivillighed er nøglen

At skabe en sådan medlemsvækst kræver en masse hænder, som frivilligt vil gøre en stor indsats for at få tingene til at lykkes, mener Simon Buus Olsen.

I Hadsten Håndbold er der også en anden opskrift på succesen.

"Vi forsøger hele tiden at få lagt opgaver ud på mange forskellige hænder, så tingene ikke ender på det samme bord hver gang. Så er opgaverne også mere overskuelige for en travl forælder at påtage sig, når man ved at det ikke er 'hele hånden' der bliver taget, når man tilbyder bare lidt hjælp."

"Samtidig har vi også fået skabt en eller anden aura om klubben, om fællesskabet i at hjælpe hinanden, som jeg tror på giver en lyst til at hjælpe med de ting man nu kan, som forælder, medlem, søster eller bror til et medlem," forklarer Simon Buus.

"Og så er vi blevet meget aktive på sociale medier, hvor det ligeså meget er frivilligheden der bliver omtalt, som det er resultaterne på banen. For matter of fact, uden frivillig hjælp, kan klubben ikke udvikle sig til medlemmernes bedste."

Publiceret 10 March 2020 10:40

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus