Den 45-årige Ulrik Johansen får sin ilddåb som direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune. Foto: Favrskov Kommune

Den 45-årige Ulrik Johansen får sin ilddåb som direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune. Foto: Favrskov Kommune

Ilddåb til ny sundhedsdirektør

Han er formand for Favrskov Kommunes koordinationsgruppe, der holder øje med alle informationer om Coronavirus. Ulrik Johansen tiltrådte 1. marts

Af
Kian Johansen

Coronavirus Den 45-årige Ulrik Johansen fra Ry har fået sin ilddåb som direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune.

Han begyndte 1. marts og nu er han formand for den kommunale koordinationsgruppe, der styrer al viden og kommunikation om Coronavirus til borgerne i Favrskov.

Han kommer fra en stilling som socialchef i Viborg Kommune. Tidligere har han varetaget forskellige chefstillinger i Vejle Kommune og gennem en årrække været konsulent i KL/KLK. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Og al hans viden skal sammen med kommunens sundhedschef, en sekretariatsmedarbejder, en kommunikationsmedarbejder, samt fire fagchefer, bruges til at formidle så meget som muligt om myndighedernes påbud og hvordan man tolker det i Favrskov.

Så hvis du som ansat i Favrskov Kommune, eller som borger får kommunal information om Coronavirus, eller er i tvivl om noget, så er det Ulrik Johansen der står i orkanens øje.

Og ifølge ham er der i skrivende stund tirsdag middag ikke kendskab til personer fra Favrskov der er fundet smittet med Coronavirus.

"Vi får det faktisk heller ikke at vide, medmindre den enkelte borger fortæller os det. Kommunens største fokus er især de ældre i eget hjem og i plejecentrene."

"Vi har blandt andet lavet opslag, hvor vi gør det klart, at ingen må besøge deres pårørende, hvis de har været ude at rejse i de allerede berørte lande, desuden indskærper vi hygienje og afspritning over for alle vores ansatte der møder vores borgere i hverdagen."

Han understreger.

"Heldigvis har vi en god beredskabsplan, vi samarbejder med sundhedssektoren og beredskabet og vi har styr på depoterne med værnemidler," forsikrer han.

Publiceret 10 March 2020 14:00