På Flemming Efterskole er årets tema for opvisningen nordisk natur, og det bærer elevernes dragter præg af. Håbet er, at de og andre efterskolehold kan lave deres opvisning i Hammel Arena i maj. Foto: Lars Rind Frandsen

På Flemming Efterskole er årets tema for opvisningen nordisk natur, og det bærer elevernes dragter præg af. Håbet er, at de og andre efterskolehold kan lave deres opvisning i Hammel Arena i maj. Foto: Lars Rind Frandsen

Kæmpe stævne flyttet:

3000 gymnaster må vente til maj

DGI's store forårsopvisning i Hammel Idræts-center er skubbet til maj på grund af Coronavirus-faren.

Af
Kian Johansen

Hammel Statsministerens og sundhedsmyndighedernes opfordring til at aflyse alle arrangementer med over 1.000 deltagere får konsekvenser blandt andet i Hammel Idrætscenter.

Her skulle 3.000 gymnaster og måske op til 10-15.000 gæster i denne weekend have deltaget i DGI's store forårsopvisning. Men det er nu udskudt til 1. til 3. maj, fortæller Helle Klüwer, der er idrætskonsulent for Gymnastik & Fitness i DGI. Hun ærgrer sig.

"Det her er et års arbejde for en masse frivillige, der om et par dage så bare skal blive hjemme."

Og tilføjer: "Men vi kigger selvfølgelig på retningslinjerne fra myndighederne og følger dem.

Hun krydser fingre. For hvis myndighederne kommer med nye anbefalinger, så er maj sidste chance for de 3.000 gymnaster.

"Hvis det ikke kan holdes 1. maj, så kommer vi ind i eksamensperiode., og det skal en stor del af efterskoleeleverne jo selvfølgelig deltage i - allerede om mandagen 4. maj," lyder det.

Gymnastikgalla afholdes

Et andet arrangement, nemlig Hammel GF Gymnastiks Gymnastikgalla blev afholdt som planlagt i lørdags i Hammel Idrætscenter fortæller formand Magnus Thomsen.

Deltagerne var efterskoleelever og DGI's aspiranthold. Kun Balle Efterskole havde meldt afbud.

"Da der er 700 - 750 siddepladser inde i arenaen, og ingen af holdene var på mere end 200 gymnaster, så besluttede vi at afholde arrangementet uden restriktioner for tilskuerne, andet end HIC´s naturlige begrænsning," siger formanden.

Hammel GF Gymnastik arbejder dog med en ændret udgave af deres egen gymnastikopvisning senere i marts,, da der ved indmarch og fuldt tilskuerantal er langt flere end 1000 tilstede.

"Opvisningen er noget mange af holdene har set frem til, og lavet et stort stykke arbejde for at fremvise hvad holdene kan og har lært. Gymnasterne har oftest 1 - 2 opvisninger med deres hold om året, så det er virkeligt højdepunktet på sæsonen. Det synes vi ikke at vi vil tage fra dem, men er man utryg, så bliver man hjemme," mener formanden..

Har du kendskab til større begivenheder der aflyses i Favrskov på grund af Corona-virus, så giv os besked på redaktion.favrskov@lokalavisen.dk

Publiceret 10 March 2020 11:04