"Det kan altså blive nogle lange 14 dage uden underholdning," siger Marie-Louise Kannerup, ejer af Bogormen i Hadsten. Arkivfoto: CSJ

Corona-hjælp fra lokale boghandlere:

Kommer forbi med bøger og spil

I Hadsten og Hammel vil boghandlerne levere underholdning til de lokale

Af
Christina S. Johansen

Hadsten/Hammel Udsigten til at blive lukket inde i 14 dage uden noget at give sig til kan vist give de fleste lidt sved på panden. Det var i hvert fald den tanke, som Marie-Louise Kannerup fik, da coronavirussen tog om sig, og Danmark lukkede ned.

Hun er ejer af Bogormen i Hadsten og i kraft af dette, måtte hun kunne gøre noget for at hjælpe, tænkte hun:

"For hvad gør man lige, hvis man pludselig ryger i karantæne uden at have nået at forberede sig det mindste på det? Hvordan pokker skal man lige fordrive tiden? Det kan altså blive nogle lange 14 dage," siger boghandleren og fortsætter:

"Hos os har vi masser af ting, som man kan fordrive tiden med - brætspil, puslespil, legetøj for de mindste og så selvfølgelig bøger for alle aldre. Det vil vi gerne være behjælpelige med at bringe ud på ret kort tid."

Tanken er, at det er målrettet lokale karantæneramte eller eksempelvis folk, som ikke ønsker at bevæge sig udenfor på grund af dårligt immunforsvar.

Også boghandleren i Hammel er hoppet med på idéen og bringer altså nu ud i lokalområdet.

Både Bogormen og Hammel Boghandel er en del af Kon-Tur-kæden, hvor idéen opstod, da forretningerne sparrede med hinanden om den nuværende corona-situation.

Publiceret 13 March 2020 16:20