'Sand' handler om 50-årige Stig Tønnesen, som vender hjem til Læsø og fortiden. Pressefoto

'Sand' handler om 50-årige Stig Tønnesen, som vender hjem til Læsø og fortiden. Pressefoto

En "Sand" historie fra Hinnerup-forfatter

Den 11. bog fra Jørgen Børglum Larsen kommer på gaden 26. marts

Hinnerup Jørgen Børglum Larsen fra Hinnerup er klar med en ny roman med titlen Sand. Forfatteren er cand.theol. og har i mange år været sognepræst i Vendsyssel, Aalborg og Svendborg. Han har tidligere udgivet 10 bøger og har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Den nye bog udkommer på forlaget Brændpunkt 26. marts.

Det er en historie om et mor/søn-forhold, forventninger og skam, vemodighed og længsel, kærligheden og glæden ved et sted - og om det, der altid er større.

En hjemvenden til Læsø

I bogen møder man 50-årige Stig Tønnesen, som i mange år har været i en slags selvvalgt eksil i London. Skrivedrømmen er aldrig blevet til virkelighed. Han har i stedet i flere år arbejdet i en lille papirforretning, er fraskilt og ser ikke meget til hverken datteren eller den øvrige familie. En dag ringer hans mor og beder ham om at komme hjem for at hjælpe hende med at sælge familiens sommerhus på Læsø.

Det bliver til et gensyn, ikke bare med moren, men også med Lyngbakken, som sommerhuset hedder, og dermed med den historie, som knytter sig til det sted.

Da Stig vender tilbage til Læsø, vender ikke bare historien tilbage, men også nye muligheder for at begynde på en anden måde. Han bliver på Læsø og åbner sin egen papirforretning.

Den sande historie om Stig er nemlig, at han omsider henter noget fra de kilder uden for ham selv, som kan ændre alt: Moderen, datteren Sara og den tidligere kæreste Malin.

csj

Publiceret 16 March 2020 11:00