Anja (forrest) og Amalie sørger for at holde blodet rullende i Thorsø. Foto fra livesending på Facebook-gruppen 'Thorsø gymnastikafdeling-TIF'

Anja (forrest) og Amalie sørger for at holde blodet rullende i Thorsø. Foto fra livesending på Facebook-gruppen 'Thorsø gymnastikafdeling-TIF'

Anja fik en idé - træn med os live på nettet

Statsministerens melding om at stå sammen ved at holde afstand bliver fulgt her.

Af
Michael Wulff

THORSØ ”DGI har delt vores idé, så nu ringer andre foreninger fra hele landet og spørger, hvordan vi gør.”

Anja Gammelgaard Bachstein er formand for gymnastik og svømning i Thorsø-Tungelund Idrætsforening (TIF).

Lige nu har hun travlt med at holde sine medlemmer - og andre, der måtte kigge med inde på nettet - på tæerne for at holde styrke, kondi og balance vedlige.

Det foregår som en live-streaming, hvor hun og kollegaen Amalie fører an – og får masser af ros efterfølgende på mail og i kommentarfeltet.

Sov på idéen

Idéen kom sidste onsdag, hvor bestyrelsen i gymnastikafdelingen i TIF holdt møde for at planlægge sæsonafslutningen. Det gik helt fint, lige indtil de rejste sig og gik ud i hallen.

”Efter mødet kom vi forbi et tv-apparat, hvor statsministeren kraftigt opfordrede til ’at stå sammen ved at holde afstand’. Så der vendte vi om og holdt et nyt møde med det samme,” siger Anja Bachstein, som Lokalavisen Favrskov får fat i på telefonen lige efter endnu en live-optræden på nettet mandag formiddag.

Efter bestyrelsesmødet, hvor sæsonafslutningen blev aflyst, gik Anja hjem for at sove på den nye situation.

”Jeg kunne ikke rigtig falde i søvn, men da jeg vågnede torsdag morgen, tænkte jeg, at vi kunne bruge nettet til at få folk aktiveret.”Hun kontaktede DGI for at få råd til det praktiske. Og fredag 13. marts sendte Anja og Amalie direkte til de mange, som koblede sig på.

Grænseoverskridende

”Har I et tæppe eller en yoga-måtte, så er det rigtig fint,” indledte Anja og Amalie den halve times træning.Anja Bachstein er godt klar over, at det kan være grænseoverskridende for instruktørerne, at optræde på skærmen.

”Jeg har sagt til de frivillige, at det er ligesom i hallen, hvor der også er tilskuere, som ser og lytter med.”

Nu kører der flere forskellige træninger. Fra den almindelige i fredags til live-træningen mandag, der var for hele familien. Onsdag kører Mette og Rikke så på med live fitness, hvor sved og ømme muskler kan blive resultatet, skriver de i gruppen ’Thorsø gymnastikkafdeling-TIF’ på facebook.

”Vi sender live, fordi det giver den bedste reaktion fra vores deltagere. Der findes jo et hav af videoer på youtube om motion, men her kan folk med det samme skrive til os – og få svar.”

Andre fitness-centre i Favrskov har også live-streaming.

Publiceret 18 March 2020 16:00