Gode råd:

Favrskovs erhverv skal hjælpe hinanden

Favrskov Erhvervsråd råder erhvervsdrivende til at holde sig opdateret

Favrskov ”I Favrskov hjælper vi hinanden”. Det er der i høj grad behov for her i denne sundhedskrise, hvor Danmark lukker ned. En sundhedskrise, som handler om Coronasmitte og negative økonomiske konsekvenser for de fleste virksomheder, fortæller Bente Nørgaard, der er ekstern konsulent i Favrskov Erhvervsråd

"Men der er også virksomheder, som mærker øget arbejdspres udover sundhedssektoren, som eksempelvis IT, liberale erhverv, dagligvarer, transport o.s.v. Det er super vigtigt at holde Danmark i gang også i ventetiden, indtil vi kommer på den anden side – og det gør vi."

Til forskel fra Finanskrisen, er det denne gang sundheden som er i spil og ikke økonomien – men en følgevirkning.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret på virksomhedsguiden.dk som løbende opdateres med alt nyt om hjælpeforanstaltninger og hjælpepakker.

Ring eventuelt til Favrskov Erhverv og få råd og vejledning, lyder det.

"Virksomhedsvejledning gælder for ALLE virksomheder i Favrskov og ikke kun for medlemmer af Favrskov Erhvervsråd."

Er din virksomhed truet på overlevelse med risiko for lukning, kan du få hjælp hos Early Warning, hvor et stort korps af frivillige hjælper gratis.

Favrskov Erhvervsråd samarbejder med Favrskov Kommune og hjælper virksomhederne i Favrskov bedst muligt i en ekstraordinær situation. Hold dig opdateret lokalt ved at tilmeld dig nyhedsbrev på Favrskoverhverv.dk og ”Erhvervsnyt” på Favrskov.dk samt få svar på specifikke spørgsmål på virksomhedsguiden.dk

S-T-O-P-modellen

En model at anskue situationen på er S-T-O-P-modellen i 4 trin:

1. STOP-OP – ”Danmark lukker ned”. Ny situation kræver ny indsats. Stop også op, hvis du er ved at miste overblikket

2. TRÆK VEJRET Tag 5-10 dybe vejrtrækninger og få pulsen ned. (Max. 12 på 1 minut eller 2 på 10 sekunder).

3. OBSERVÉR – Hvad er situationen? Står du stærkt eller svagt, og er der alternativer? Se på både muligheder og risici. Vær åben – der er mange, som gerne vil hjælpe. Det er ikke flovt at bede om hjælp

4. PLANLÆG – minimér udgifterne, gennemgå budgettet og få styr på økonomien. Kontakt dine rådgivere, om det er din bogholder eller revisor. Hvad ser de? Forbered dig til mødet med banken; vær på forkant. Jo bedre du er forberedt med din orientering eller låneanmodning, jo højere chance er der for at blive forstået og hjulpet.

Find nye veje

Måske læste du om ”Kærligheden vælter ind på Pøt Mølle” i Lokalavisen Favrskov, hvor lokale hjælpere pludselig dukkede op, og vendte den triste stemning forrige torsdag hos forpagter Flemming Christiansen ved at kaste en redningskrans.

Bagergården i Hinnerup er også i gang med at tænke nye Take Away-koncepter og levering-til-døren, lyder det fra medejer Anders Pedersen.

John Nielsen, Onlinesynlighed Hadsten (bestyrelsesmedlem i Favrskov Erhvervsråd) tilbyder eksempelvis gratis hjælp til at undgå annoncespild på de sociale medier, som fosser ud.

"Nu gælder det om, at Favrskov hjælper og alle støtter op – også borgerne, så vi kan bevare virksomhederne og de mange arbejdspladser," afslutter Bente Nørgaard.

Publiceret 26 March 2020 08:00