Erling Stoltze. Foto: CSJ

Erling Stoltze. Foto: CSJ

Gadekæret i Skjød får støtte, men der er stadig lang vej igen

Skjød Borger og Idrætsforening får økonomisk støtte til byrum ved landsbyens gadekær

Af
Anette Bonde

landdistrikt Skjød Borger og Idrætsforening har netop fået knap 220.000 kroner til udvikling af et nyt byrum ved byens gadekær. LAG EU-puljen har givet 50.000 kroner og Favrskov Kommune har bevilget resten.

LAG er Lokale aktionsgrupper, som er lokalt forankrede foreninger, der skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante projekter.

I dette tilfælde er det en person der både styrer Randers og Favrskovs midler. Hun er med til at søge pengene og hjælpe lokalt med at få dem kanaliseret ud til foreningen/landsbyen.

Erling Stoltze, formand for Skjød Borger og Idrætsforening er glad for pengene, men der er lang vej igen, siger han.

Gadekæret i Skjød. Privat foto.

Gadekæret i Skjød. Privat foto.

Mangler cirka 400.000

Med det nye tilskud er der nu cirka 310.000 kroner i hus, men endnu mangler cirka 400.000. Der er flere ansøgninger ude, og håber er at nogle af de store fonde melder positivt tilbage.

"Mindre beløb er også meget velkommen, men det er nok ikke dem, der får os i mål."

Ideen er at gadekæret skal samle og være tilgængeligt for alle aldersgrupper.

"Den nuværende plankebro er både gammel og vakkelvorn, og vi vil gerne have mere sikkerhed og lettere adgang, også for handicappede og gangbesværede," siger Erling Stoltze.

Gadekæret vil stadig være stedet hvor man mødes til Landsbydagen, sommerfesten, fiskekonkurrencer og lignende.

"Men det skal være et rigtigt byrum, der også bruges til daglig, for eksempel til grill og hvor man lige går hen med en thermokande kaffe."

Projektet består af en promenade i to niveauer udformet som et bredt opholdsområde i gadeniveau og en smallere og lavere gangbro mod vandfladen.

Opholdsområdet bliver på cirka 140 kvm, og der indbygges LED lys og integrerede plantekummer i den lave skærmvæg mod vandsiden. Desuden indbygges fire flagstænger mod p-plads, og der opsættes seks bord-bænkesæt. Det ene bord-bænke-sæt udføres uden bænk på den ene side af hensyn til kørestolsbrugere.

Fra opholdsområdet fører flere trapper ned til gangbroen på det lavere niveau ved vandet. Adgang til promenaden udføres med skridsikre og handicapvenlige køreramper.

Publiceret 01 April 2020 19:00