Politiet roser Favrskov-borgere:

Kun få corona-anmeldelser

Favrskovs borgere har forstået budskabet om at tage afstand

Corona Østjyllands Politi er ikke just blevet lagt ned af anmeldelser om uhensigtsmæssig adfærd i relation til de skærpede retningslinjer i denne corona-tid.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi, som fortæller, at der de seneste par uger i gennemsnit er kommet cirka 20 henvendelser om dagen i relation til de særlige retningslinjer.

De fleste henvendelser har drejet sig om større forsamlinger på flere end 10 personer.

Størstedelen af henvendelserne har dog ikke ført til nogen indgriben fra politiets side, enten fordi der ikke var så mange, som først angivet, eller fordi det blev skønnet, at de tilstedeværende overholdt myndighedernes retningslinjer.

Der har også være flere sager, hvor politiet har vejledt borgere og erhvervsdrivende om reglerne, hvorefter anvisningerne er blevet fulgt.

"Der har været meget få henvendelser fra Favrskov, hvilket jeg ser som et udtryk for, at borgerne har forstået budskabet og er gode til at følge retningslinjerne. Nu er det vigtigt, at vi alle holder fast, også når det om lidt bliver påske og lysten til at mødes med familie og venner bliver endnu større. Vi skal blive ved med at stå sammen om at holde afstand," siger fungerende politidirektør i Østjyllands Politi, Marian Thomsen, i en pressemeddelelse.

"Nu skal vi holde fast"

Samme opfordring om vigtigheden af afstand lyder fra borgmester Nils Borring (S):

"Heldigvis er der så meget andet, man så kan tage sig til i påsken. Vi har en lang række naturperler og aktiviteter i naturen, man kan kaste sig over. Selvfølgelig i behørig afstand til andre. Man kan bakke op om aviserne ved at læse dem, låne digitalt på bibliotekerne eller lette indsatsen i køkkenet ved at købe take away fra spisestederne i kommunen," lyder det fra Nils Borring, som har ros til borgerne i kommunen:

"Jeg synes, at borgerne i Favrskov Kommune i det store hele er ansvarsfulde og følger anvisningerne. Vi har eksempelvis lige genåbnet genbrugspladserne, og det er heldigvis foregået i god ro og orden. Så vi skal bare holde fast nu."

csj

Publiceret 03 April 2020 19:00