Jannie Nedergård Fries

Jannie Nedergård Fries

Præsteklumme:

Virus eller aprilsnar

Jannie Nedergård Fries skriver denne uges præsteklumme. Hun er konstitueret sognepræst i Hammel-Voldby-Lading

Af
Jannie Nedergård Fries

Konstitueret sognepræst Hammel-Voldby-Lading

Min forberedelse til at skrive min klumme til avisen denne uge har været fyldt med mange overvejelser.

Da jeg for lang tid siden fik at vide, at jeg skulle aflevere klumme til uge 14, så gik jeg i gang med at tænke over, hvad jeg kunne skrive om og kom til at tænke på, at avisen sandsynligvis ville udkomme onsdag d. 1. april, så det ville være helt oplagt at skrive om 1. april og aprilsnar.

Men noget, som nok ikke ret mange havde regnet med, kom pludseligt ind i vores liv, nemlig corona-virus.

Corona-virussen har ført mange dilemmaer med sig.

Jeg overvejede således, om jeg skulle skrive om 1. april og ikke corona, fordi vi nok alle sammen har brug for at tænke på noget andet en gang imellem end den virus, som p.t har lukket hele landet ned, og som tvinger familier til at være adskilt af fare for at smitte hinanden, og som helt gennemgribende har lavet om på vores alles hverdag.

Men jeg valgte alligevel at skrive om den virus, som lige nu styrer vores liv.

Der er mange dilemmaer i tiden. Jeg synes selv, at det er en kæmpe hæmsko for mig i mit arbejde som præst, at man ikke må give hånd og skal holde afstand. Jeg tror, vi alle kæmper med den slags dilemmaer lige for tiden.

Man har dårlig samvittighed over ikke at besøge sine gamle bedsteforældre, fordi de sidder helt alene isoleret, men man vil ikke udsætte dem for smittefare. Man skal hjemmeundervise sine børn, men det løber lidt ud i sandet, fordi man også skal arbejde hjemmefra, og man ikke har en lærers overblik.

Tiden er på mange måder ekstrem.

For nogle dage siden i skrivende stund blev årets konfirmationer udskudt.

Det har jeg aldrig hørt om, nogensinde er sket før. Man må heller ikke samles mere end 10 personer, det har jeg heller aldrig hørt om er sket før. Men selvom vores liv lige nu er styret af noget, som vi slet ikke er herrer over, så skal vi også prøve at huske på, at det, som er det allervigtigste, er, at vi skal passe på hinanden og tage vare på hinanden og beskytte dem, som er svage og udsatte, så vi kommer igennem denne tid så godt, vi kan.

Publiceret 05 April 2020 06:00

Foredrag i Ø. Velling Forsamlingshus