Sydamerika er den perfekte destination til en motorcykelrejse både logistisk, og hvad angår natur og kultur, mener Kasper Martlev Jensen. Privatfoto

Sydamerika er den perfekte destination til en motorcykelrejse både logistisk, og hvad angår natur og kultur, mener Kasper Martlev Jensen. Privatfoto

Motorcykelrejsen tog corona-drejning:

Nu isolerer han sig hos boliviansk pige

Kasper Martlev Jensen fra Hadsten er på lidt af et eventyr

Af
Christina S. Johansen

Hadsten Det skulle have været tre måneder med fuld frihed og fart over feltet alene på motorcykel gennem Sydamerika. Halvvejs tog rejsen imidlertid en drejning, som 32-årige Kasper Martlev Jensen fra Hadsten ikke lige havde set komme.

En boliviansk pige og corona-virus ændrede kursen og gjorde en i forvejen spændende rejse til lidt af et eventyr.

Lad os hoppe tilbage til 2. januar, hvor Kasper ankom til Chile. Tre måneder med masser af sydamerikanske oplevelser på motorcykel ventede ham. Kun få destinationer vidste han, at han ville nå, men ellers lå vejen helt åben.

På det her tidspunkt i Kaspers liv var han egentlig lige hjemvendt til Danmark efter 2,5 år, hvor han boede og arbejde i London. Det var en engelsk pige, som i sin tid hev ham over Nordsøen. Forholdet gik dog itu efter halvandet år, og Kasper fortsatte så med at arbejde i landet. Men nu var det altså blevet tid til at returnere til Danmark. Først skulle der dog en "lille" rejse til.

"Jeg trængte til en pause, og jeg kunne godt se, at jeg nok ikke sådan lige får mulighed for at rive tre måneder ud af kalenderen, når først jeg får etableret mig med et job og så videre. Samtidig har jeg altid drømt om en motorcykelrejse, og her er Sydamerika bare en perfekt destination både logistisk, og hvad angår natur og kultur - og så slap jeg samtidig for det danske vintervejr," siger Kasper Martlev Jensen på en knivskarp telefonforbindelse fra den bolivianske jungle.

Helt fænomenalt

De første ti dage i Chile brugte den eventyrlystne Hadsten-fyr på at købe sig en motorcykel og lære den at kende.

Nu begyndte den rigtige tur. Kursen blev sat mod Argentina.

"Og det kørte bare pissegodt. Det var helt fænomenalt. Jeg kunne gøre lige, hvad jeg havde lyst til. Der er en enorm frihed - og gæstfrihed. Når folk ser mig - den her hvide gut, som ikke helt ved, hvad han laver - så tager de sig rigtig godt af mig. Nu har jeg altid rejst en del, også alene - og det at være alene giver nogle andre, unikke oplevelser. Eksempelvis at blive inviteret ind at bo hos de lokale - på trods af at mit spanske er meget sparsomt," fortæller Kasper Martlev Jensen.

Dating på Tinder

I slutningen af januar nåede Kasper Bolivia. Her er en af de oplevelser, han på forhånd vidste, han skulle have med hjem i bagagen - Salar de Uyuni, verdens største saltslette.

Efter 14 dage i Bolivia slog det ham , som så mange andre unge singler, at han da lige kunne tjekke dating-app'en Tinder.

"Jeg tænkte, at det da kunne være en god måde at møde de lokale," fortæller Kasper Martlev Jensen - og herfra ændrede rejsen kurs.

Laura Otero og Kasper. Privatfoto

Laura Otero og Kasper. Privatfoto

Laura og Kasper var et match

På Tinder fandt Kasper nemlig sammen med den bolivianske kvinde Laura Otero.

De aftalte at mødes i Santa Cruz, så Kasper spændte hjelmen og kørte den tre timer lange tur dertil.

De to unge mennesker tog ud at klatre og brugte weekenden sammen. Laura inviterede Kasper hjem til familiens store hus i udkanten af den bolivianske jungle, og her blev han weekenden over.

"Da jeg så skulle køre igen mandag, blev jeg stoppet af politiet, som påstod, at jeg skulle have et bestemt stempel. De ville dog se gennem fingre med det, hvis jeg lige betalte dem nogle penge. Det ville jeg ikke, så jeg skulle have fat i immigrationskontoret - som var lukket. Så Laura og jeg fik en dag mere sammen, og det var pissehyggeligt."

Det nye, bolivianske bekendtskab bor i et stort hus med en kæmpe grund, så der er nok at lave. Privatfoto

Det nye, bolivianske bekendtskab bor i et stort hus med en kæmpe grund, så der er nok at lave. Privatfoto

Corona-virus rammer

Laura og Kasper holdte kontakten ved lige og ville gerne ses igen. Derfor mødtes de i Rio, hvor Laura, der er arkitekt, havde et job.

"Det var en afstikker på 2000 km, og det var en røvkedelig tur, men jeg havde jo pigen at se frem til," fortæller Kasper med smil i stemmen.

14 dage efter deres første møde, så de hinanden igen - og deres veje skiltes igen.

De aftalte at mødes i Rio endnu 10 dage senere.

Tilbage i Rio begyndte Kasper en mandag på sprogskole og surfede. Tirsdag begyndte alt at lukke ned på grund af corona-virussen - også grænserne.

"Og så sad jeg ellers der i Rio. Laura turde ikke rejse ud af Bolivia på grund af risikoen for lukkede grænser, og hvad skulle jeg lige gøre? Laura tilbød, at jeg kunne bo hos hende, så jeg fløj til Santa Cruz. To dage senere var alt lukket, og der blev indført udgangsforbud, så hver person kun må forlade sin bolig én gang om ugen," fortæller Kasper Martlev Jensen, som altså i dag befinder sig isoleret i Lauras hus.

Ud over at snakke med de mange dyr på stedet er Kasper Martlev Jensen også begyndt at lære spansk og lære at spille guitar. Privatfoto

Ud over at snakke med de mange dyr på stedet er Kasper Martlev Jensen også begyndt at lære spansk og lære at spille guitar. Privatfoto

"Man må da sige, at vi lærer hinanden utroligt godt at kende. Det kræver noget hensyntagen sådan at komme ind i en andens hus," griner Kasper og fortsætter:

"Men det er sgu underligt det her. Fra at have alverdens frihed til nu at være her. Jeg har egentlig haft muligheden for at komme på et fly hjem, men jeg kan ikke se, at det skulle være bedre at være isoleret i et lille hus derhjemme. Faktisk er jeg taknemmlig over den måde, som alting er endt - og det er da lidt mærkeligt, nu hvor andre sidder i en træls situation og keder sig. Her er en kæmpe grund, masser af dyr og masser at lave. Og så har jeg kastet mig over at lære spansk og at spille guitar. Det er sgu lidt af et eventyr!"

Men hvad så nu? Er I kærester? Hvad skal der ske?

"Jeg tror ikke, vi på den måde har lagt os fast på noget. Nu må vi se, hvordan den kommende tid går. På et tidspunkt er jeg jo nødt til at skulle hjem og tjene nogle flere penge."

Der er masser af arbejde på den store grund. Privatfoto

Der er masser af arbejde på den store grund. Privatfoto

Publiceret 07 April 2020 19:11