Her har Britt Ovesens datter ageret model for at vise, hvordan de færdige visirer ser ud. Tilsendt foto

Her har Britt Ovesens datter ageret model for at vise, hvordan de færdige visirer ser ud. Tilsendt foto

Lærere stod sammen og lavede hundredvis af visirer

Et aflyst kursus blev startskuddet til et fantastisk samarbejde til gavn for ældre- og sundhedsområdet i Favrskov Kommune

Af
Christina S. Johansen

Hjælp Man kan vel kalde det held i uheld, at et planlagt kursus for lærere på Hadbjerg Skole blev aflyst på grund af corona-udbruddet. Det har nemlig ført til, at ældre- og sundhedsområdet har fået hundredevis af nye visirer.

Ja, det kræver vist lige et par mellemregninger. De kommer her:

Det aflyste kursus handlede om at bruge 3D-printere, så de syv printere, som var klar til formålet, stod nu urørt hen. Derfor tog en flok lærere printerne med sig hjem for at prøve dem af.

Da viceskolelder på Hadbjerg Skole, Britt Ovesen, så søgte efter en brugervejledning på nettet, stødte hun på noget interessant:

"Pludselig faldt jeg over nogle tegninger på visirer, og jeg forhørte mig lidt rundt hos de andre lærere, som hurtigt var med på den idé - og det var Lene Gravgaard (distriksleder i hjemmeplejen, red.) også," fortæller Britt Ovesen og fortsætter:

"Så jeg tog forbi Lene med en prototype, som blev godkendt, og så har vi ellers printet i vildskab siden. Det er blevet til 250 visirer fra den 2. marts til den 8. marts. Og vi regner med, at når påsken er omme, så er vi oppe på 500."

Skoler tømte deres lagre

Et visir består både af en fast "base" og så et udskifteligt, gennemsigtigt stykke plast, som beskytter ansigtet. Det er selve basen, som lærerne har "sat i produktion", så de manglede den gennemsigtige del.

"Men der kunne vi bare bestille nogle overhead-transparenter, tænkte vi - leverandøren kunne blot ikke levere. Derfor rakte vi ud til vores skolenetværk lørdag morgen, og allerede samme eftermiddag stod jeg med 600 transperanter i hånden. Alle skoler havde simpelthen tømt deres lager," fortæller Britt Ovesen, som fortsætter:

"Det er da bare megafedt, at vi på den her måde kan bidrage og stå sammen om at hjælpe hinanden på tværs af sektorer."

Publiceret 08 April 2020 17:05